Auto lenen. Zonder. Gedoe.

  • Geen financieel nadeel bij schade
  • Geen eigen risico
  • Per dag af te sluiten

Voorkom gedoe met een geleende auto

Leen jij weleens de auto van je ouders om op vakantie te gaan? Of die van je buurman om spullen te verhuizen? Hoe handig is het dan dat je nu eenvoudig jouw geleende auto kunt verzekeren met Clixx! Fijn voor jou én de eigenaar van de auto. Want zo ben je verzekerd tegen kosten die jij of de eigenaar moet maken (zoals een eigen risico of terugval in schadevrije jaren).

Wat is Clixx?

Clixx is een nieuwe verzekering van OHRA. Met deze leenautoverzekering verzeker je eenvoudig je geleende auto. Want met de auto van je ouders, zus of buurman kun je per ongeluk schade rijden. En dat is heel vervelend! Die schade aan de geleende auto is namelijk niet altijd verzekerd. De premie van de autoverzekering van de eigenaar kan hierdoor zelfs een stuk duurder worden. Maar dit soort nadelige financiële gevolgen lost Clixx voor je op.

Bereken je premieMeer informatie

Hoe werkt Clixx?

Kies de juiste dekking

Hoe is de leenauto verzekerd?

Hoeveel dagen?

Hoeveel dagen leen je de auto?

Betaal met iDEAL

Snel en eenvoudig online betalen.

Digitale polis

Je kunt zorgeloos de weg op!

Wat kost Clixx?

Er zijn 2 pakketten waaruit je kunt kiezen: Clixx Compleet en Clixx Aanvullend. Je kunt tot maximaal 30 dagen achter elkaar je verzekering afsluiten.

Clixx Compleet

Voor niet All Risk verzekerde auto’s.
Vanaf € 7,- per dag.

Bereken je premie

Clixx Aanvullend

Voor All Risk verzekerde auto’s.
Vanaf € 6,- euro per dag.

Bereken je premie

Veelgestelde vragen

Dat is op zich juist. Maar niet alle schades zijn altijd gedekt. Gebruik onze tool, daarin leggen we alles uit.

De auto die je leent kan door de eigenaar namelijk op verschillende manieren verzekerd zijn. Wij leggen even uit hoe het zit.
Wettelijke aansprakelijkheid (WA): Met een WA-verzekering zijn schades die jij toebrengt aan iemand anders gedekt. Andere schades aan de eigen auto zijn niet verzekerd, bijvoorbeeld als je tegen een paaltje rijdt.
WA + Beperkt casco: Naast de schades die je aan iemand anders toebrengt zijn met een beperkt casco verzekering ook diefstal-, inbraak-, brand-, storm-, hagel-, ruit-schades en aanrijdingen met dieren verzekerd.
WA + All Risk of volledig casco:
Met een All Risk of volledig casco verzekering zijn, naast boven genoemde schades, onder andere ook de schades verzekerd die jij zelf toebrengt aan de auto. Bijvoorbeeld als je een paaltje raakt.
Als jij een schade veroorzaakt aan iemand anders dan kan de verzekering van de eigenaar van de auto deze schade gaan betalen. Maar als een autoverzekering gebruikt wordt, dan gaat dit ten koste van de no-claimkorting. Dat betekent dat de eigenaar van de auto meer premie gaat betalen omdat zijn no-claimkorting lager wordt. Minder korting, betekent immers een hogere premie. Ook daar is Clixx voor! 

Als de eigenaar van de auto meer premie gaat betalen dan betaalt Clixx altijd € 250,- als compensatie voor de hogere premie. Mocht de premiestijging meer zijn dan € 250,- dan kan de eigenaar van de auto ook een hoger bedrag terug krijgen van Clixx.

Ja dat mag. Dat is natuurlijk super fijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. En wel zo veilig om regelmatig af te wisselen.

We bieden ook buitenlanddekking. Dit moet je wel aanvinken als je Clixx aanvraagt. De kosten voor buitenlanddekking zijn € 1 per dag.

Met Clixx ben je goed verzekerd bij schade aan de geleende auto. Maar helaas dekken we nog niet alle mogelijke situaties. Onderstaande dekkingen biedt Clixx niet:
Pechhulp
Ongevallen inzittenden
Schade inzittenden
Rechtsbijstand
Als de eigenaar van de auto één of meerdere van bovenstaande dekkingen heeft dan kan je hier waarschijnlijk wel gebruik van maken. Maar deze moet de eigenaar dan al hebben afgesloten bij zijn huidige verzekeringsmaatschappij. Check dus voor de zekerheid ook even waar de eigenaar op dit moment nog meer voor verzekerd is.