Alles en iedereen goed verzekerd de weg op

De kinderen gaan naar school en jij bent aan het werk. Dat betekent rennen, haasten en veel onderweg. Als gitaarleraar ben je dol op muziek. Als je de kinderen naar hun sportles brengt, klinken de mooiste klanken dan ook uit de speakers van de auto. Je kinderen kijken filmpjes op hun tablet. Het is een gezellige boel! Natuurlijk let je goed op, maar de laaghangende zon schijnt recht in je ogen. Hierdoor zie je met moeite, maar net op tijd, dat het stoplicht op rood springt. De auto achter je zag het te laat en knalt met grote snelheid tegen jouw auto!

Je bent even verward. Je kijkt snel hoe het met je kinderen gaat. Wat een opluchting! Alles is goed met ze. Zodra je wilt opstaan merk je dat je geen gevoel meer hebt in je rechterhand. Je ziet je carrière als gitaarleraar in rook opgaan.

Wat nu?

Stel dat je door het ongeluk de functies in je hand verliest en je beroep niet meer volledig kan uitoefenen. Hoe zit het dan met je inkomen? De basisdekking van je autoverzekering vergoedt dit niet. De extra dekking schade inzittenden kan je wel helpen. Deze vergoedt onder andere het verlies van inkomen. Is dat even een zorg minder.

Wat heb je verder aan de schade inzittendenverzekering?

Naast een vergoeding bij schade aan jezelf, je gezin, andere kinderen of meerijders, krijg je met deze extra dekking ook een bedrag voor kapotte spullen. Zoals de tablet die door het ongeval in duizend stukjes ging. Oh ja, het gaat dan wel om spullen die van jezelf of van je passagiers zijn. Het verzekerde bedrag van de schade inzittendenverzekering is bij OHRA maximaal € 1.000.000,-.

Is dit niet hetzelfde als de ongevallen inzittendenverzekering?

Nee, dit is echt een andere dekking. Een ongevallen inzittendenverzekering keert alleen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden en heeft een standaardbedrag. Dat zou bij dit ongeval niet genoeg zijn. Bij de schade inzittendenverzekering krijg je de echte schade betaald. Schade aan kleding, bagage, huishoudelijke hulp en medische kosten horen daar bijvoorbeeld ook bij. Dat is toch wel een groot verschil met de ongevallen inzittendenverzekering.

Zo ga je echt goed verzekerd de weg op!

Ook interessant voor jou

Hoe is je auto verzekerd als je 'm uitleent?

Wij vertellen je hoe het zit.

De groene kaart. Verplicht of niet?

Zo zit het met een internationaal verzekeringsbewijs, voorheen de groene kaart.

Vogelpoep, insecten en andere vlekken

Zo verwijder je ze van je auto