Hoe is je auto verzekerd als je ‘m uitleent?

Heb jij een auto? Dan kan een vriend er dankbaar gebruik van maken als jij hem even niet nodig hebt. En als je geen eigen auto voor de deur hebt staan, kun jij op je gemakje naar je vakantiebestemming rijden in de auto van je ouders. Dat is het mooie van de huidige deeleconomie. Alleen, hoe zit het met de verzekering als een auto wordt uitgeleend?

Liever een goede buur…

Als je spullen leent van een ander, beloof je waarschijnlijk dat je er heel goed voor zult zorgen. Toch is een ongelukje met een auto zo gebeurd.

Een voorbeeldsituatie

Laura heeft een tweedehandse auto met een WA verzekering. Haar bovenbuurvrouw Janneke wil de auto graag lenen voor een weekend aan zee. Op zich geen probleem vindt Laura. Zelf koos ze bewust voor een basis WA dekking. Daarmee is alleen schade aan andere auto’s en personen gedekt. Maar wat als Janneke een geparkeerde auto raakt in het drukke Scheveningen?

De WA verzekering vergoedt alleen de schade van de gedupeerde eigenaar. De reparatiekosten voor de deuk in Laura’s auto zijn niet verzekerd. Bovendien valt Laura terug in schadevrije jaren en gaat haar premie omhoog, zelfs al had ze een All-Risk autoverzekering. Kortom, onverwachte kosten en een hoop gedoe. Hopelijk heeft ze dan aan Janneke een goede buur en komen ze er samen uit!

Zorgeloos je auto uitlenen?

Leen jij ook wel eens je auto uit of gebruik je regelmatig de auto van iemand anders? En wil je bovenstaande situatie voorkomen? Dan is er nu de OHRA Leenautoverzekering. Daarmee kun je voor een paar euro per dag een geleende auto All Risk verzekeren én gaat de premie na een schade niet omhoog. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op OHRA Leenautoverzekering