3 regelingen waar je wat aan hebt

Is je auto total loss of gestolen? Wij hebben regelingen voor aanschafwaarde, nieuwwaarde en dagwaarde. Zo kun je een vergelijkbare auto terugkopen.

Heb je de extra dekking Aanvullend Pakket afgesloten en wordt je auto gestolen? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling. We hebben wel een aantal voorwaarden.

  • Je auto was nog geen jaar oud toen je hem kocht.
  • Je gebruikt de auto privé. 
  • De auto is niet geïmporteerd. 
  • De auto was nog geen 3 jaar oud toen hij gestolen werd.  

Wanneer heb je er recht op?
In 3 gevallen geldt onze nieuwwaarderegeling.

  1. Als je auto gestolen wordt.
  2. Als reparatie duurder is dan twee derde van de waarde van je auto volgens de nieuwwaarderegeling. 
  3. Als reparatie duurder is dan het verschil tussen de waarde volgens de nieuwwaarderegeling en de dagwaarde na de gebeurtenis (oftewel de restwaarde). 

En hier mag je op rekenen 

  • Was je auto nog geen jaar oud toen de schade ontstond? Dan krijg je van ons het bedrag waarmee je dezelfde auto weer nieuw kan kopen. Is je auto in de tussentijd duurder geworden, dan betalen we dat ook.
  • Is je auto tussen de 1 en 3 jaar oud op het moment van de schade? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de auto toen de schade ontstond, maar daar gaat dan nog wel een bedrag af: vanaf de dertiende maand elke maand 1,5% van de huidige nieuwwaarde.
Als je precies wilt weten hoe het zit: lees dan onze polisvoorwaarden.

Is je tweedehands auto bij aankoop tussen de 1 en 5 jaar oud en gebruik je hem privé? Met de extra dekking Aanvullend Pakket heb je dan 3 jaar recht op onze aanschafwaarderegeling. Als je WA plus verzekerd bent, krijg je een vergoeding bij brand-, storm- en natuurschade. Ben je All Risk verzekerd, dan krijg je ook een vergoeding bij een aanrijding. Bekijk ook de polisvoorwaarden.

Stel, je hebt niet de extra dekking Aanvullend Pakket genomen. Of je hebt geen recht meer op de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling omdat je tweedehands auto ouder is dan 5 jaar. Dan heb je recht op de dagwaarde zoals deze vermeld staat in de ANWB-koerslijst. We doen hier nog eens 10% bovenop, zodat je altijd een auto kunt terugkopen die evenveel waard is. Je leest er meer over in onze polisvoorwaarden.