Autopech? Weer snel op weg met onze pechhulp

Niets zo vervelend als je auto die er plotseling mee stopt. Of je nu onderweg bent naar een afspraak voor je werk of een eerste date: autopech komt nooit goed uit. Bij onze autoverzekering kun je je verzekeren voor hulp bij autopech. Dan kun je in ieder geval zo snel mogelijk weer de weg op.

Een extra verzekering voor autopech onderweg

Veel schades vallen onder je standaard autoverzekering, maar bijvoorbeeld mechanische of elektronische storingen niet. Wil je je verzekeren voor pech onderweg? Neem dan onze extra dekking Pechhulp Nederland.

Als je auto er in het buitenland mee stopt

Ook buiten Nederland kan je auto stil komen te staan, bijvoorbeeld door een oververhitte motor, lekke band of elektronische storing. Autopech in het buitenland is vaak extra onhandig, omdat je misschien de taal niet spreekt en je vaste garage niet om de hoek zit. Met onze All Risk verzekering kun je rekenen op hulpverlening of een vergoeding van de kosten. 

Ga je op vakantie naar het buitenland en heb je geen All Risk autoverzekering, dan kun je je auto ook verzekeren voor pech onderweg. Neem in dat geval bij onze reisverzekering de extra dekking Hulpverlening Auto en Motor en je kunt met een gerust hart op pad.

Voorkomen is beter dan repareren

Hoewel je autopech nooit kunt voorspellen, kun je het risico wel verkleinen. Zelf kun je regelmatig de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof checken.
Tip: Ga je op vakantie, laat dan je auto nog eens nalopen door een vakman. Zo gaat je auto in topconditie op reis. Ben je eenmaal onderweg, wees dan ook een beetje lief voor je auto. Probeer bijvoorbeeld te voorkomen met een volgepakte auto en caravan bergop in de file staan. Dat vinden de koppeling en koeling van je auto namelijk niet zo leuk. 

Op alles voorbereid? Dit neem je mee op reis

Om goed voorbereid op pad te gaan in het buitenland, is het handig als:

 • de handige OHRA App op je mobiel staat
 • een papieren schadeformulier in je dashboardkastje ligt
 • je het telefoonnummer van de OHRA Hulpdienst +31 (0)26 400 23 10 en je relatienummer ergens noteert (beide nummers vind je ook op je groene kaart en in onze gratis app)

Autopech in binnen- of buitenland! Welke stappen neem je?

Als je onderweg stil komt te staan wil je dit graag zo veilig mogelijk doen voor jezelf en andere weggebruikers. Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, neem in ieder geval deze stappen:

 • Denk aan de veiligheid: zet je auto zo ver mogelijk van de weg – als dat lukt. En ga zelf achter de vangrail staan. 
 • Wel zo veilig: zet je alarmlichten aan, doe veiligheidshesjes aan en plaats de gevarendriehoek. Op de snelweg hoort die op 100 meter afstand van de auto te staan, binnen de bebouwde kom is 30 meter voldoende. 
 • Check voor vertrek welke veiligheidsregels er gelden in het land waar je naartoe gaat en neem de juiste veiligheidsartikelen mee. Denk bijvoorbeeld aan een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelampje en brandblusser. 
 • Bel altijd eerst met de OHRA Hulpdienst. Wij geven je dan toestemming om de kosten later te declareren. Je kunt ons op ieder moment van de dag bereiken op +31 26 400 23 10.

Meer weten over de dekking pechhulp?

Bij OHRA vinden we het belangrijk dat je snel geholpen wordt en zelf gemakkelijk je verzekeringszaken kunt regelen. Wat regelen we voor jou met de dekking pechhulp?

 • Je krijgt hulp in heel Nederland, ook in je eigen woonplaats.
 • Onze hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Als het kan wordt je auto direct gerepareerd. En anders zorgen we ervoor dat je auto bij de dichtstbijzijnde dealer, garage of een adres naar keuze terecht komt.
 • We zorgen ervoor dat jij en je passagiers veilig thuis komen.
 • Kan je auto niet binnen 24 uur gerepareerd worden? Dan regelen wij maximaal drie werkdagen lang vervangend vervoer. 
 • Heb je pech? Neem dan contact op met de OHRA Hulpdienst via +31 (0)26 400 23 10.
Wil je precies weten voor welke hulp je verzekerd bent met deze extra dekking bij autopech? En wat je vergoed krijgt? Bekijk dan onze polisvoorwaarden.

Ben je je nog aan het oriënteren? Lees dan hoe meer over je auto verzekeren bij OHRA. En welke extra dekkingen we aanbieden. We maken het je graag zo makkelijk en voordelig mogelijk.

Doe de autovakantie-check

Op vakantie met de auto? Met onze autovakantie-check gaat u relaxed de weg op