De kosten van een APK

Een garage mag zelf bepalen hoeveel de keuring kost. Vaak ligt dit tussen de € 10,- en € 65,-. Bij sommige garages komen er kosten bij voor een roetmeting, viergastest of voor het afmelden van de auto. Het is daarom verstandig om dit van tevoren te bespreken.

Auto afgekeurd. Wat nu?

Zodra uw auto gekeurd is, ontvangt u een keuringsrapport. Maar wat als hij is afgekeurd? Bij een afkeuring kunt u drie dingen doen:

1. Bezwaar maken
Als u bezwaar maakt komt er een medewerker van de RDW die beoordeelt of de afkeuring terecht is.
2. De auto laten repareren 
Na afkeuren heeft u twee maanden de tijd om uw auto te laten repareren. Dat lijkt lang maar houd er wel rekening mee dat u na reparatie opnieuw een keuring moet laten doen. En dat u in de tussentijd alleen de weg op mag om van het keuringsbedrijf naar de garage te rijden.  
3. Een andere auto kopen
Kiest u ervoor een andere auto te kopen, dan kan OHRA u natuurlijk helpen met een autoverzekering. Heeft u al een OHRA Autoverzekering? Dan wijzigt u het kenteken eenvoudig zelf via Mijn OHRA

Wat kunt u zelf doen om onderhoudskosten te besparen?

Om geen onnodige onderhoudskosten te hebben, is het slim om uw auto zelf regelmatig te controleren op: 

• bandenspanning: een goede bandenspanning voorkomt versnelde bandenslijtage en een hoog brandstofverbruik. 
• oliepeil: een te laag oliepeil kan leiden tot ernstige motorschade. 

Ook is het goedkoper om bij reparatie te kiezen voor imitatie-, revisie- of gebruikte onderdelen. Vooral als de auto al wat ouder is kan dit interessant zijn. Let er wel op dat u op deze onderdelen garantie krijgt.

Wat als de kosten van reparatie erg hoog zijn?

Spreek altijd vooraf een prijsindicatie af met de garage. Zo heeft u een idee van de kosten. Als de kosten toch hoger uitvallen, spreek dan af dat de garage u eerst even belt voordat de reparaties worden uitgevoerd.