All Risk autoverzekering is duurder. Of toch niet?

Ja, het klopt dat de premie voor een All Risk dekking hoger is dan voor onze andere basisdekkingen. Maar ja, met deze andere dekkingen ben je misschien wel duurder uit als je ergens tegen aanrijdt. Je moet dan de schade zelf betalen. Bij de All Risk verzekering krijg je de schade vergoed.

Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een autoverzekering met All Risk-dekking?

 • Je hebt niet genoeg geld achter de hand.
 • Je hebt de lening op je auto nog niet afbetaald.
 • Je bent erg afhankelijk van je auto, bijvoorbeeld om op je werk te komen.
 • Je hebt veel schadevrije jaren. Of de dagwaarde van je auto is hoog.

Waar kun je op rekenen met een All Risk autoverzekering?

Kies je voor een autoverzekering met een All Risk dekking? Dan ben je er zeker van dat vrijwel alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je zelf schuldig bent. Bijvoorbeeld als je dat paaltje even mist tijdens het achteruit parkeren. En veroorzaak je per ongeluk schade bij anderen? Ook dan ben je verzekerd. Een all risk autoverzekering wordt ook wel wa volledig casco autoverzekering genoemd.

Deze onderdelen zijn verzekerd met de All Risk-dekking

Heb je een auto, dan is WA verplicht. Dit onderdeel zit dan ook in alle 3 de basisdekkingen. Met Wettelijke Aansprakelijkheid ben je verzekerd, als je met je auto schade veroorzaakt bij anderen.
Met dit onderdeel verzeker je je bijvoorbeeld voor schade aan je auto door:
 • brand
 • storm
 • hagel
 • overstroming
 • aanrijding met wild of andere loslopende dieren

Schade door inbraak, diefstal of joyriding? Dit onderdeel zorgt ervoor dat wij voor je betalen. Even een technisch verhaal: sommige auto’s worden veel gestolen. Ze moeten extra goed beveiligd zijn, om de premie van de verzekering laag te kunnen houden. 

Breekt of barst je autoruit? Dan verzekert dit onderdeel je tegen de kosten. Maar let op: dat geldt alleen als er geen andere schade aan je auto is. Dus heb je een aanrijding waarbij je autoruit breekt en je bent niet All Risk verzekerd? Dan krijg je de autoruit niet vergoed. 
Wordt je auto aangereden? Belandt hij in het water? Of beschadigt een vandaal hem? Dan vergoeden wij de schade. Met dit onderdeel helpen we je ook in het buitenland als je een mechanische of elektronische storing hebt. Dat doen we in het hele gebied dat volgens je groene kaart verzekerd is. 

Wat zijn de verschillen tussen WA, WA plus en All Risk?

Basisdekking OHRA AutoverzekeringOnderdelen
All Risk (volledig casco)
Wettelijke aansprakelijkheid (WA), Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit, Aanrijding
WA plus (beperkt casco)WA, Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit
WA WA

Wil je meer zekerheid bovenop je basisdekking?

Dan hebben we nog 5 extra dekkingen. Je kunt er 1 of meer bij je basisdekking nemen.

 • Aanvullend Pakket (voor de WA plus en All Risk verzekering)
 • Ongevallen Inzittenden
 • Schade Inzittenden
 • Rechtsbijstand Motorrijtuig
 • Pechhulp Nederland

Jij hebt de keuze

Bij de OHRA Autoverzekering heb je dus wat te kiezen. Kies je voor een dekking met de laagste premie? Voor een vergoeding als je schade hebt? Of voor een extra dekking, bijvoorbeeld speciaal voor schade aan jouzelf en je passagiers? Bekijk en vergelijk de verschillende opties. Zo weet je precies wat je auto nodig heeft. 

Ben je zzp'er en heb je de auto privé gekocht? Dan heb je dezelfde keuzes, maar wel onder 2 voorwaarden. Je auto staat dus niet op naam van de zaak en je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren.