Maak uw auto winterklaar

Vertrekt u straks met uw volgepakte auto richting de sneeuw? Met onze wintersporttips gaat u goed voorbereid op weg.

1. Dit zit in uw noodpakket

Onderweg naar uw wintersportbestemming kunt u langs de weg komen te staan. Neem daarom voor de zekerheid een noodpakket mee met daarin:
  • startkabels
  • reservelampen
  • antivriesvloeistof
  • slotspray
  • sleepkabel
Verder zijn dekens, zaklamp, gevarendriehoek, reflectievest, drinken, eten en een goed gevulde verbanddoos onmisbaar. Zo blijft u in ieder geval warm.

2. Uw auto klaar voor de wintersport

Tijdens de wintersport heeft uw auto het zwaarder dan normaal. Deuren en de handrem kunnen vastvriezen, de accu kan het begeven. Maar het winterse weer kan ook vervelende schade aanrichten. Het is nooit verkeerd uw auto na te laten kijken voor u vertrekt. En mocht u toch stranden in de sneeuw, zorg dan voor de juiste dekking. Met onze WA plus of All Risk autoverzekering wordt bijvoorbeeld ook hagelschade vergoed. 

3. Zo bespaart u reistijd

Er bestaan verschillende verkeersdruktekalenders die u vertellen in welke weekenden het druk is op de weg. De spitstijden in onze buurlanden zijn: vrijdag tussen 13.00 en 20.00 uur en zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Op de terugweg is dat: zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur en zondag tussen 16.00 en 20.00 uur. En heeft u geen zin om lang te wachten bij tunnels en grenzen? Schaf milieustickers, tolbadges en vignetten dan alvast aan voor u vertrekt.