Veelgestelde vragen Stap in

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden over Stap in.

Wat is Stap in?

Stap in is een (nog) niet bestaande autoverzekering speciaal voor jongeren. Het idee van deze verzekering is dat je premie wordt bepaald door jouw rijgedrag. Om rijgedrag te meten krijg je een apparaatje in je auto. In de bijbehorende app zie je direct jouw rijscores. Jouw maandscore bepaalt hoeveel korting je die maand hebt verdiend.

Waarom Stap in?

Jonge automobilisten betalen vaak de hoofdprijs voor hun autoverzekering. Dat komt omdat een klein deel van deze rijders veel schade maakt, waardoor het premiebedrag flink omhoog gaat. Dat vinden wij niet eerlijk.

Door de hoge premies verzekeren veel jongeren hun auto op naam van hun ouders. Eigenlijk mag dat niet. Een auto moet verzekerd worden door de regelmatige bestuurder. Tegelijkertijd bouwen jonge bestuurders zo geen eigen schadevrije jaren op. En de ouders lopen het risico om bij schade hun schadevrije jaren te verliezen.

Met Stap in is verzekeren op naam van de ouders niet meer nodig. Wij vertrouwen jonge verstandige rijders en we willen hen daarvoor belonen met een eerlijke premie.

Bestaat Stap in al echt?

Nee, Stap in bestaat (nog) niet. Via e-mail en website wil OHRA erachter komen of jongeren en hun ouders geïnteresseerd zijn in dit type autoverzekering.

Waarom doet OHRA net alsof Stap in al bestaat?

Door Stap in al echt vorm te geven kunnen we goed onderzoeken of jongeren en eventueel hun ouders geïnteresseerd zijn in dit type autoverzekering. Deze manier van werken helpt ons om producten en diensten te ontwikkelen waar onze klanten echt op zitten te wachten.

Kan ik de premie al berekenen?

Nee, op dit moment kun je nog niet jouw echte premie berekenen. Voor meer informatie over Stap in kun je ons een e-mail sturen.

Gaat OHRA Stap in echt op de markt brengen?

Dat is op dit moment nog niet bekend. We gaan eerst onderzoeken wat men vindt van dit product. Met alle feedback gaan we het product verder ontwikkelen. Blijkt daaruit dat jongeren behoefte hebben aan Stap in? Dan kan het zo zijn dat we deze verzekering op korte termijn echt op de markt brengen.

Kan ik mij aanmelden voor Stap in?

Nee, op dit moment kun je je (nog) niet aanmelden voor Stap in. Voor meer informatie over Stap in kun je ons een e-mail sturen.

Kan ik mijn huidige OHRA Autoverzekering omzetten naar Stap in?

Nee, dat kan niet. Stap in bestaat (nog) niet en daarom kun je niet overstappen.

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden of wil een reactie achterlaten?

Stuur ons dan een e-mail. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.