Twee leveranciers voor stomamaterialen in 2016

OHRA heeft voor 2016 nieuwe afspraken gemaakt met twee leveranciers van stomamateriaal: Mathot en Medireva. Mogelijk krijgt u vanaf 1 januari te maken met een nieuwe leverancier. 

Hulpmiddelen zijn soms onnodig duur

Uit onderzoek blijkt dat hulpmiddelen, zoals stomamateriaal, soms onnodig duur zijn. Daarom heeft OHRA met twee leveranciers nieuwe afspraken gemaakt over de prijs en kwaliteit van stomamateriaal. Zo besparen we kosten en houden we uw premie betaalbaar. Uw gecontracteerde leverancier levert exact dezelfde materialen waar u nu tevreden over bent. De dagprijsvergoeding geldt ook in 2016. 

Waarom een dagprijs?

Met een dagprijs moedigen we de gecontracteerde leveranciers aan om extra goed te bekijken welke stomamaterialen zij voor u inzetten. Zo krijgt u precies wat u nodig heeft; niet te veel en niet te weinig. Dat voorkomt verspilling en zo houden we samen de zorg betaalbaar. 

Gecontracteerde leveranciers in 2016

In 2016 zijn de twee gecontracteerde leveranciers van stomamateriaal:

Met deze leveranciers hebben we nu ook al een contract voor de levering van stomamateriaal. Meer weten over de gecontracteerde leveranciers? Klik op de naam van een leverancier of download de flyer [PDF].

Staat uw huidige leverancier er niet bij?

U kunt bij de leverancier van uw keuze blijven. Welke vergoeding u dan krijgt, hangt af van de gekozen basisverzekering. Wilt u overstappen naar een gecontracteerde leverancier? Stap dan vóór 1 januari 2016 over.

Voordelen gecontracteerde leverancier

Bestelt u stomamateriaal bij een gecontracteerde leverancier, dan bent u verzekerd van het volgende:
  • De leverancier is 24 uur per dag en zeven dagen per week telefonisch en online bereikbaar en inzetbaar voor (spoed)bestellingen, zorginhoudelijke begeleiding en advisering. 
  • U ontvangt het materiaal binnen 24 uur thuis. In spoedeisende situaties zelfs binnen vier uur. 
  • Als uw vraag telefonisch niet kan worden opgelost, is het mogelijk dat een stomaverpleegkundige (van de leverancier) aan huis komt voor informatie en advies. Waar in Nederland u ook woont. 
  • De materialen die de leverancier voor u selecteert, voldoen aan strenge richtlijnen voor kwaliteit. 
  • OHRA regelt voor u de betaling met de leverancier. U hoeft zelf niets voor te schieten. 
  • Door nog betere prijsafspraken tussen OHRA en de gecontracteerde leveranciers, gaat de prijs van de stomamaterialen omlaag. U merkt dus mogelijk dat uw eigen risico minder snel opraakt wanneer u bij een van hen uw materialen bestelt.  

Verandert er iets voor u?

Als in 2016 uw leverancier niet meer gecontracteerd is, dan heeft u hierover een brief van ons ontvangen. In die brief stond helder uitgelegd wat dat voor u mogelijk betekent. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over uw stomamateriaal in 2016? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u hulp nodig? Bel dan 0135938002. U kunt ons op werkdagen bereiken van 08.30 tot 17.30 uur. E-mailen kan ook. Stuur uw vraag naar mbz.hulpmiddelen@ohra-zorg.nl en u ontvangt binnen twee werkdagen bericht van ons.