Twee leveranciers voor dieetpreparaten in 2016

OHRA heeft nieuwe afspraken gemaakt met twee leveranciers van dieetpreparaten (drinkvoeding): Medizorg en Sorgente.

Stijgende zorgkosten

Omdat de zorgkosten blijven stijgen, kijkt OHRA elk jaar goed of en hoe we zorg en hulpmiddelen goedkoper kunnen inkopen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in de toekomst voldoende en betaalbare zorg kan krijgen tegen een betaalbare premie. Door met twee leveranciers een contract te sluiten, kunnen de kosten van dieetpreparaten omlaag. Beide leveranciers voldoen aan de eisen die OHRA stelt aan kwaliteit en dienstverlening.

Wat betekent dit voor u?

De nieuwe afspraken gaan in per 1 januari 2016. Is uw huidige leverancier van drinkvoeding in 2016 niet meer gecontracteerd? Dan ontvangt u uiterlijk eind oktober/begin november 2015 van ons een brief. In die brief staat helder uitgelegd wat er mogelijk voor u gaat veranderen. Gebruikt u drinkvoeding, maar ontvangt u geen brief van ons? Dan verandert er voor u niets. U hoeft verder ook niets te doen.

Voordelen van een gecontracteerde leverancier

Mogelijk ontvangt u op dit moment uw drinkvoeding van een apotheek of leverancier die vanaf 1 januari 2016 geen contract meer heeft met OHRA. Wist u dat het bestellen van drinkvoeding bij een gecontracteerde leverancier een aantal belangrijke voordelen heeft? We zetten ze voor u op een rijtje:

  • De leverancier is 24 uur per dag en zeven dagen per week telefonisch en online bereikbaar en inzetbaar voor (spoed)bestellingen, zorginhoudelijke begeleiding en advisering.
  • U ontvangt uw drinkvoeding binnen 24 uur thuis. In spoedeisende situaties zelfs binnen 4 uur. 
  • Als uw vraag telefonisch niet kan worden opgelost, is er de mogelijkheid dat een diëtist (van de leverancier) aan huis komt voor informatie en advies. Waar in Nederland u ook woont. 
  • OHRA regelt voor u de betaling met de leverancier. U hoeft dus zelf niets voor te schieten. 
  • Door nog betere prijsafspraken tussen OHRA en de gecontracteerde leveranciers, gaat de prijs van de drinkvoeding omlaag. U merkt dus mogelijk dat uw eigen risico minder snel opraakt wanneer u bij een van hen uw drinkvoeding bestelt.  

Onze gecontracteerde leveranciers van drinkvoeding

Hieronder ziet u de twee leveranciers die wij hebben gecontracteerd voor de levering van drinkvoeding per 1 januari 2016.

Medizorg
Telefoon: 08000226678
E-mail: voeding@medizorg.nl
Website: www.medizorg.nl

Sorgente
Telefoon: 0308502065
E-mail: teamdrinkvoeding@sorgente.nl
Website: www.sorgente.nl

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over uw drinkvoeding in 2016 of heeft u hulp nodig? Bel 0135938002. U kunt ons bereiken op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur. E-mailen kan natuurlijk ook. Stuur uw vraag naar mbz.hulpmiddelen@ohra-zorg.nl. U ontvangt binnen twee werkdagen bericht van ons.