Uw partner en/of kinderen meeverzekeren of uitschrijven

U kunt uw partner en/of kinderen meeverzekeren of uitschrijven op uw OHRA Zorgverzekering. In Mijn OHRA Zorgverzekering wijzigt u dit direct zelf.

Uw partner en/of kinderen meeverzekeren

Uw partner en/of kinderen kiezen zelf de dekking die het beste past bij hun persoonlijke situatie. Zijn uw kinderen jonger dan achttien jaar? Dan zijn zij gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide verzekering van u of uw partner. De nieuwe zorgverzekering voor uw gezinsleden gaat meestal op 1 januari van het volgende jaar in. Geef dit wel uiterlijk 31 december door, anders mogen wij uw verzoek niet meer in behandeling nemen. Een pasgeboren kindje kunt u direct na de geboorte meeverzekeren via Mijn OHRA Zorgverzekering. Log hier direct in met uw DigiD.

Uw partner en/of kinderen uitschrijven

Uw partner en/of kinderen uitschrijven is in de meeste gevalleen alleen mogelijk per 1 januari van het volgende jaar. Voor de volgende situaties gelden uitzonderingen: 

 • Vertrek naar het buitenland
  Een of meer van de meeverzekerde gezinsleden gaat naar het buitenland om te wonen of te werken. Bij vertrek naar het buitenland kunnen andere regels gelden voor de zorgverzekering.
 • Nieuwe baan, echtscheiding of actieve militaire dienst 
  Tijdens het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar mag bijvoorbeeld bij een echtscheiding of omdat uw kind achttien jaar wordt. Soms hebben wij een bewijsstuk van u nodig. Deze vragen wij op nadat wij uw wijzigingsverzoek hebben ontvangen. Vervolgens laten wij u weten of het mogelijk is de verzekering te beëindigen op de door u aangevraagde datum.
 • Echtscheiding
  Bij een echtscheiding is het mogelijk de polis van de meeverzekerde echtgeno(o)t(e) op ieder moment te beëindigen. In dit geval moet de verzekeringnemer (de persoon die de verzekering heeft afgesloten voor het gezin) aan ons doorgeven dat zijn of haar partner niet meer tot het gezin behoort. Deze laatste moet daarna zelf een nieuwe zorgverzekering regelen.
 • Overlijden
  Wij wensen u allereerst veel sterkte met uw verlies. Bij een overlijden komt er veel op u af. Zo moet de zorgverzekering stopgezet worden en krijgt u te maken met allerlei administratieve zaken. OHRA helpt u hier graag bij. Een van de gezinsleden kan contact opnemen met OHRA. Onze medewerkers helpen u graag verder. Uitgebreide informatie over wat er met de polis gebeurt na een overlijden, hoe het met (nieuwe) rekeningen en het eigen risico zit, vindt u hier
 • Andere reden 
  Heeft u een andere reden om uw meeverzekerde gezinsleden tijdens het jaar uit te schrijven? Dan geeft u dit aan in Mijn OHRA Zorgverzekering. Wel hebben wij een bewijsstuk van u nodig. Dit vragen wij bij u op nadat wij uw wijzigingsverzoek hebben ontvangen. Daarna laten wij u weten of de verzekering kan worden beëindigd op de door u aangevraagde datum.
Via Mijn OHRA Zorgverzekering schrijft u direct uw partner of kind(eren) uit.

Nieuwe polis en zorgpas

Als u uw partner en/of kinderen meeverzekert of uitschrijft, ontvangt u van ons altijd een nieuwe polis. De nieuwe verzekerden ontvangen een zorgpas. Na deze wijziging gaat u waarschijnlijk ook meer of minder premie betalen.