Restitutie zorgverzekering

De restitutie zorgverzekering is een zorgverzekering met een restitutiepolis. Bij een restitutie zorgverzekering heeft u altijd vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u zelf uw zorgverlener mag kiezen. U kunt rekenen op een volledige vergoeding. De OHRA Zorgverzekering is onze zorgverzekering met een restitutiepolis. 

Kenmerken zorgverzekering met restitutiepolis

  • Vrije zorgkeuze: u kiest zelf uw zorgverleners 
  • Geen rekening van zorgverleners met wie wij afspraken hebben 
  • Ook vergoeding van zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben

Wat vergoedt de restitutie zorgverzekering?

Met een restitutie zorgverzekering heeft u recht op alle zorg uit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dan is de vergoeding afhankelijk van uw verzekering. In de Pakketvergelijker 2016 [PDF] en in de OHRA Vergoedingenwijzer kunt u alle vergoedingen bekijken. Voor een vergoeding maakt het niet uit wie uw zorgverlener is.

Vrije zorgkeuze bij restitutie zorgverzekering

Met een restitutie zorgverzekering heeft u vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u zelf uw zorgverleners kiest. U kunt altijd rekenen op een volledige vergoeding. U kunt naar zorgverleners gaan met wie wij afspraken hebben; onze gecontracteerde zorgverleners. U mag ook naar zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben. Dit zijn de niet-gecontracteerde zorgverleners. Gaat u voor zorg naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u met de OHRA Zorgverzekering uw kosten volledig vergoed. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Vergoeding van gecontracteerde zorgverleners

Hebben wij met uw zorgverlener afspraken? Dan vergoeden wij de kosten volledig. Het moet natuurlijk wel gaan om zorg die uw zorgverzekering vergoedt. U ontvangt geen rekening als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Wij verrekenen de kosten direct met uw zorgverlener. Met de OHRA App of via onze website vindt u eenvoudig onze gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt.

Vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners

Gaat u naar een zorgverlener waarmee we geen afspraken hebben? Dan vergoeden wij de kosten ook. Het moet natuurlijk ook gaan om zorg die uw zorgverzekering vergoedt. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener betaalt u de rekening eerst zelf. Daarna kunt u de rekening bij ons declareren. Bijvoorbeeld met de OHRA App.

Wat is een andere keuze voor de restitutiepolis?

Het tegenovergestelde van een restitutiepolis is een naturapolis. Lees meer over de natura zorgverzekering of bekijk de verschillen