Vrije zorgkeuze

Met de OHRA Zorgverzekering heeft u vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u zelf uw zorgverlener mag kiezen. Het maakt niet uit of wij met uw zorgverlener afspraken hebben gemaakt. U kunt altijd rekenen op een vergoeding van de zorg.

Voordelen vrije zorgkeuze van OHRA:

  • U kiest zelf uw arts, ziekenhuis, apotheek of leverancier van hulpmiddelen
  • U kunt bij alle zorgverleners terecht
  • U krijgt altijd een vergoeding van de zorg

Wat is de vergoeding bij vrije zorgkeuze?

Gaat u naar een zorgverlener met wie wij afspraken hebben? Dan vergoeden wij de kosten volledig. Hebben wij met uw zorgverlener geen afspraken? Dan krijgt u met de OHRA Zorgverzekering uw kosten volledig vergoed. Hierbij geldt dat uw zorgverlener geen tarieven in rekening mag brengen die buitensporig afwijken van de redelijke marktprijs.

Heeft u met alle zorgverzekeringen vrije zorgkeuze?

Nee. Zorgverzekeraars bepalen zelf het soort polis van hun zorgverzekering. Dit kan een restitutiepolis of een naturapolis zijn. De OHRA Zorgverzekering is een restitutiepolis. Met deze polis heeft u altijd vrije zorgkeuze. Bereken uw premie.

Wilt u dit jaar overstappen? Dan is goed om te kijken of u vrije zorgkeuze heeft of niet.

Wanneer heeft u geen vrije zorgkeuze?

Kiest u voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kunt u alleen terecht bij zorgverleners met wie afspraken zijn gemaakt. Gaat u hier niet naar toe? Dan betaalt u altijd zelf een deel van de kosten.