Kraamzorg en uw zorgverzekering

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over kraamzorg. Staat uw vraag hier niet tussen? Kijk dan bij een van de andere onderwerpen. Bezoek ook onze speciale pagina's over zwangerschap en kraamzorg.

Vraag en antwoord over kraamzorg

Om voor vergoeding van kraamzorg in aanmerking te komen dient de zwangerschap in principe meer dan 18 weken te hebben geduurd.

Bij verhuizing buiten het werkgebied van het gereserveerde kraamcentrum, wordt de kraamzorg daar geannuleerd en wordt kraamzorg bij een centrum in de nieuwe woonomgeving gereserveerd. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw verhuizing hoe groter de kans dat de andere kraamzorg op tijd wordt geregeld.

Heeft u de OHRA Zorg Compact polis (1)? Dan heeft u ook in de aanvullende verzekeringen geen recht op kraamzorg bij adoptie. 

Heeft u de OHRA Zorgverzekering? Dan heeft u bij een aantal aanvullende verzekeringen recht op een vergoeding voor kraamzorg bij adoptie. Kijk voor meer informatie in de Vergoedingenwijzer .

(1) U kunt deze verzekering niet meer afsluiten.

Maak uw probleem bespreekbaar met de kraamverzorgster en kijk of u samen tot een oplossing kunt komen. Levert dit niets op of is hett niet wenselijk, neem dan contact op met het kraamcentrum. Zij nemen uw probleem in behandeling en zetten eventueel een andere kraamverzorgster in. Dit geldt ook bij andere problemen of meningsverschillen met de kraamverzorgster.

U kunt uw klacht schriftelijk of mondeling uiten richting het kraamcentrum; zij zijn verplicht op uw klacht te reageren. Wordt uw klacht niet naar tevredenheid in behandeling genomen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.