IBAN nummer

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over IBAN (International Bank Account Number). Staat uw vraag hier niet tussen? Kijk dan bij een van de andere onderwerpen.

Vraag en antwoord over IBAN nummers

IBAN staat voor International Bank Account Number. Dit is een langer rekeningnummer dat betalen binnen Europa makkelijker maakt.

Uw IBAN staat vaak al op uw bankpas(sen) en rekeningafschrift(en). U kunt ook kijken bij de IBANBIC-service.

Een nieuwe acceptgiro zal de huidige Euro-acceptgiro vervangen. Tot 1 februari 2014 kon u de Euro-acceptgiro’s nog gebruiken. Na 1 februari 2014 verwerkt uw bank deze formulieren niet meer. OHRA gaat ruim op tijd over op het gebruik van de nieuwe acceptgiro. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.

Er komt een nieuw uniek kenmerk voor de machtiging voor de automatische incasso die u aan OHRA heeft gegeven. Het ‘machtigingskenmerk’. Wij vermelden dit kenmerk op uw bankafschriften. Het moment van afschrijven verandert niet.

BIC is de Bank Identificatie Code. Iedere bank heeft een eigen BIC. U heeft de BIC code nodig voor betalingen door en aan u. OHRA vult automatisch de BIC voor u in. Hier hoeft u zelf dus niets voor te doen. Woont u niet in Nederland of België? Dan vragen wij u om de BIC code van uw bank.

IBAN maakt betalen van en naar het buitenland makkelijker. Vanaf februari 2014 heeft u geen Nederlands rekeningnummer meer nodig voor betalingen van en aan OHRA. U kunt gewoon uw IBAN gebruiken. U moet wel zelf de BIC van uw bank invullen.