Wat kost uw behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaalt u voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Wij geven u graag meer inzicht.

Weten waar u voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want u wilt weten waar u voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van bijvoorbeeld ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kunt u de prijzen  van verschillende ziekenhuizen van te voren vergelijken. En kunt u achteraf beter controleren of uw rekening wel klopt. 

Welke tarieven kunt u vinden in onze prijslijst?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die u zelf moet betalen. U kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten u gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken. 

Vind de kosten via de code van het behandeltraject

Het is belangrijk dat u precies weet welke behandeling u krijgt. U kunt het beste de declaratiecode van uw behandeltraject opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vindt u in de tarievenlijst onderaan de pagina de prijs voor de behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum van uw keuze. Soms is het niet mogelijk om vóór de behandeling al te zeggen welke zorg u precies gaat krijgen, omdat tijdens het eerste consult pas bekeken wordt welke behandeling nodig is.

Kunt u uw behandeling niet vinden of is iets u niet duidelijk? Onze klantenservice beantwoordt uw vragen graag. Of kijk bij de veelgestelde vragen.

Transparantie waar u écht iets aan heeft

U wilt informatie over de prijs én kwaliteit van zorg. Zodat u de beste keuze kunt maken. We werken er hard aan om u hier goed over te informeren. En proberen straks ook de tarieven van behandelingen die duurder zijn dan € 885,- overzichtelijk te publiceren. Want transparantie heeft pas zin als u er écht wat mee kunt. Houd onze website dus goed in de gaten! 

Bekijk de tarievenlijst 2016 [PDF] van ziekenhuisbehandelingen onder de € 885,-.
Niet schrikken, hij is erg lang.