Niet-gecontracteerde zorgverleners

Wij hebben met veel zorgverleners afspraken gemaakt, maar niet met allemaal. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan bepaalt uw zorgverzekering uw maximale vergoeding.

Uw zorgverzekering bepaalt uw vergoeding

De OHRA Zorgverzekering is een restitutie zorgverzekering. Gaat u voor zorg naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u met de OHRA Zorgverzekering uw kosten volledig vergoed. Hierbij geldt dat uw zorgverlener geen tarieven in rekening mag brengen die buitensporig afwijken van de redelijke marktprijs. 

Heeft u een natura zorgverzekering? Dan betaalt u altijd een deel van de kosten zelf. Hoeveel u zelf moet betalen hangt af van uw natura zorgverzekering. Bij OHRA kunt u geen natura zorgverzekering afsluiten.

Is een niet-gecontracteerde zorgverlener slechter?

Dat hoeft niet. Er zijn verschillende redenen waarom wij met een zorgverlener (nog) geen contract hebben. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet u zeker dat wij met deze zorgverlener afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit en snelheid van de zorg, maar ook over tarieven.

Tarieven voor maximale vergoedingen in 2016

Gaat u naar een zorgverlener met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? Of heeft u een aanvullende verzekering? Lees dan meer over de tarieven in 2016.