Vergoedingen zorgverzekering

De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn bij alle zorgverzekeraars gelijk. Voor extra vergoedingen kunt u zich aanvullend verzekeren. De maximale vergoeding die u krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekering.

Vergoedingen OHRA Zorgverzekering

De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering. De basisverzekering is een verplichte verzekering voor vergoedingen van zorg uit het basispakket. De overheid bepaalt de inhoud van dit basispakket. Wilt u meer vergoedingen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Voor de vergoeding van tandartskosten kiest u een aparte tandartsverzekering.

In de Pakketvergelijker 2016 [PDF] ziet u de vergoedingen van onze zorgverzekeringen. Of bekijk onze vergoedingen in de OHRA Vergoedingenwijzer.

Vergoedingen van gecontracteerde zorgverleners

Wij maken met veel zorgverleners afspraken over de kwaliteit en de prijs van zorg. Deze afspraken leggen we vast in een contract. Dit zijn onze gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u de maximale vergoeding.

Vergoedingen van niet-gecontracteerde zorgverleners

Er zijn ook zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben gemaakt. Dit zijn onze niet-gecontracteerde zorgverleners. Gaat u voor zorg naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan is de vergoeding afhankelijk van de polis van uw zorgverzekering.

De OHRA Zorgverzekering is onze zorgverzekering met een restitutiepolis. Brengt uw zorgverlener geen extreem hoge tarieven in rekening? Dan krijgt u een volledige vergoeding. Heeft u een zorgverzekering met een naturapolis? Dan betaalt u altijd een deel zelf.

Soorten tarieven voor vergoedingen

Voor vergoedingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen gebruiken wij verschillende tarieven. Wij geven graag uitleg over onze tarieven.