Wat zijn de kosten van een bezoek aan de tandarts?

Kiespijn, gaatjes, kronen, beugels; ook jij hebt er vast wel ervaring mee. Als je naar de tandarts gaat, kun je soms voor onverwacht hoge kosten komen te staan. En dan is het prettig als je een tandartsverzekering hebt waardoor je de kosten vergoed krijgt. Maar wat kost een behandeling bij de tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus? Wij helpen je graag op weg!

Wat zijn de kosten van een behandeling door de tandarts?

Dit ben je ongeveer kwijt aan een tandartsbehandeling:

  • Controle zonder gebitreiniging: € 20,08
  • Vullen van een gaatje (éénvlaksvulling met amalgaam) met verdoving: € 29,07    

Let op: deze bedragen zijn een goede richtlijn, maar vraag de échte kosten altijd even op bij je tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus. De prijzen kunnen namelijk verschillen.

Wat kost een behandeling van een mondhygiënist?

Een standaard gebitsreiniging bij een mondhygiënist kost ongeveer € 11,85 per 5 minuten. Maar ook hier is ons advies; vraag je mondhygiënist voor de exacte prijzen!

Wat kost een behandeling van een tandprotheticus?

Onderstaande kosten kun je ongeveer verwachten. Dit is wel afhankelijk van de behandeling die je tandprotheticus uitvoert.

  • Volledige kunstgebit bovenkaak: € 158,55. Om te bepalen of je een kunstgebit nodig hebt, moet de tandprotheticus meerdere behandelingen uitvoeren.

Weet jij welke tandartskosten je kunt verwachten?

Niemand kan in een glazen bol kijken, maar weet jij ongeveer wat je tandartskosten voor 2017 zijn? Kies dan voor een tandartsverzekering die bij je situatie past. Je hoeft in ieder geval niet te lachen als een boer met kiespijn als de rekening onverwacht hoger uitvalt.

Een aanvullende tandartsverzekering: wel of niet nodig?

Elk half jaar lig je braaf in de stoel bij de tandarts voor controle. En eigenlijk is er nooit wat aan de hand. Is een extra tandartsverzekering dan wel nodig?