Kosten tandarts

Voor een vergoeding van tandartskosten kiest u een tandartsverzekering. Maar wat kost een behandeling bij de tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus? Wij geven u graag voorbeelden van kosten.  

Wat kost een tandartsbehandeling?

Voorbeelden van kosten van een tandarts:

  • Controle zonder gebitreiniging: € 20,08
  • Vullen van een gaatje (éénvlaksvulling met amalgaam) met verdoving: € 29,07.   

Let op: de genoemde bedragen zijn voorbeelden. De echte kosten die uw tandarts in rekening brengt, kunnen hoger of lager zijn. Dit is afhankelijk van de behandelingen die uw tandarts uitvoert. Vraag uw tandarts om de prijzen van uw behandelingen.

Wat kost een behandeling van een mondhygiënist?

Voorbeelden van kosten van een mondhygiënist:

  • Standaard gebitsreiniging: € 11,85 per vijf minuten.

Let op: de genoemde bedragen zijn voorbeelden. De echte kosten die uw mondhygiënist in rekening brengt, kunnen hoger of lager zijn. Dit is afhankelijk van de behandelingen die uw mondhygiënist uitvoert. Vraag uw mondhygiënist om de prijzen van de behandelingen.

Wat kost een behandeling van een tandprotheticus?

Voorbeelden van kosten van een tandprotheticus:

  • Volledige kunstgebit bovenkaak: € 158,55. Om te bepalen dat u een kunstgebit nodig heeft moeten de tandprotheticus meerdere behandelingen uitvoeren.

Let op: de genoemde bedragen zijn voorbeelden. De echte kosten die uw tandprotheticus in rekening brengt, kunnen hoger of lager zijn. Dit is afhankelijk van de behandelingen die uw tandprotheticus uitvoert. Vraag uw tandprotheticus om de prijzen van de behandelingen.

Weet u welke tandartskosten u kunt verwachten?

Weet u ongeveer wat uw tandartskosten in 2016 zijn? Dan kiest u een tandartsverzekering die bij uw situatie past. 

Een aanvullende tandartsverzekering: wel of niet nodig?

Elk half jaar lig je braaf in de stoel bij de tandarts voor controle. En eigenlijk is er nooit wat aan de hand. Is een extra tandartsverzekering dan wel nodig?