Veiliger inloggen in Mijn OHRA Zorgverzekering

Inloggen in Mijn OHRA Zorgverzekering wijzigt binnenkort. U logt dan nog steeds in met uw DigiD, maar voor de meest persoonlijke informatie heeft u een extra beveiligingscode nodig. Deze ontvangt u op uw mobiele telefoon. Het is belangrijk om uw gegevens goed te beschermen. Daarom nemen wij deze veiligheidsmaatregel, samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wat verandert er binnenkort voor u?

Wat er straks voor u verandert, is afhankelijk van de manier waarop u nu inlogt. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U logt nu in met uw DigiD, maar zonder SMS-code
    Log in met uw DigiD. Wanneer u uw persoonlijke gegevens wilt bekijken, krijgt u de vraag om uw e-mailadres of telefoonnummer achter te laten. Als u dat heeft gedaan, ontvangt u een code per e-mail of SMS. Die vult u in. Als u de volgende keer in Mijn OHRA Zorgverzekering uw persoonlijke gegevens wilt bekijken, ontvangt u een code op het telefoonnummer of e-mailadres dat u heeft opgegeven. Nadat u de code heeft ingevuld, kunt u uw gegevens bekijken.
  • U logt nu in met uw DigiD met SMS-code
    Voor u verandert er niets. U heeft direct toegang tot al uw gegevens.

Eenmalig instellen van de beveiligingscode

U kunt er voor kiezen om het apparaat waarmee u bent ingelogd op te geven als “vertrouwd”. Dan hoeft u de volgende keer dat u hetzelfde apparaat en netwerk gebruikt geen extra code meer in te voeren.

Wanneer heeft u een beveiligde SMS-code of e-mail code nodig?

U heeft een extra beveiligingscode nodig voor uw meest persoonlijke gegevens in Mijn OHRA Zorgverzekering, zoals:

  • uw ingediende rekeningen en zorgverbruik;
  • de stand van uw eigen risico;
  • uw correspondentiearchief;
  • de pdf van uw polisoverzicht.

Waarom wordt Mijn OHRA Zorgverzekering extra beveiligd?

We willen uw persoonlijke gegevens nog beter beschermen. Daarom heeft u een extra beveiligingscode nodig als u de meest persoonlijke informatie wilt bekijken. Dit is zo afgesproken in de nieuwe gedragscode van Zorgverzekeraars Nederland en geldt bij alle zorgverzekeraars.