Vergoedingen zorgverzekering

De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn voor alle zorgverzekeringen gelijk. De vergoedingen van de aanvullende verzekeringen zijn verschillend. In de pakketvergelijker [PDF] ziet u wat de OHRA Zorgverzekeringen en de aanvullende verzekeringen vergoeden.

Aanvullend verzekeren

Wilt u zich voor meer dan alleen het basispakket aan zorg verzekeren? Bijvoorbeeld voor een extra vergoeding voor fysiotherapie, buitenland, orthodontie, alternatieve geneeswijzen of brillen en lenzen. Dat kan met de aanvullende verzekeringen van OHRA. U heeft de keuze uit vier aanvullende verzekeringen;

  • OHRA Sterk
  • OHRA Aanvullend
  • OHRA Extra Aanvullend
  • OHRA Uitgebreid

In de Pakketvergelijker OHRA Zorgverzekering 2014 [PDF] ziet u wat de OHRA Zorgverzekering en de aanvullende verzekeringen vergoeden.

Tarieven vergoedingen in 2014

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan betekent dat niet dat u alles volledig vergoed krijgt. Graag leggen wij u uit hoe onze tarieven in 2014 worden bepaald.

Marktconforme tarieven

OHRA gaat uit van marktconforme tarieven. Dat zijn de bedragen die in Nederland redelijk en gebruikelijk zijn voor een bepaalde behandeling, onderzoek of vervoer. OHRA heeft meestal vooraf afspraken gemaakt met zorgverleners en instellingen over tarieven. In die gevallen gaat OHRA uit van dat afgesproken (gecontracteerd) tarief.

Geïndexeerde tarieven

In 2014 wordt een aantal eigen bijdragen en maximale vergoedingen door de overheid geïndexeerd. Dit betekent dat de eigen bijdragen en de maximale vergoedingen worden aangepast aan de kosten van de zorg of het hulpmiddel. Deze geïndexeerde bedragen vindt u in de Vergoedingenwijzer. Kijk bijvoorbeeld bij zittend ziekenvervoer onder het kopje ‘Heb ik een eigen bijdrage?’