OHRA Zorgverzekering met vrije zorgkeuze

Met de OHRA Zorgverzekering mag u altijd zelf uw zorgverlener kiezen. Dit noemen wij vrije zorgkeuze. U gaat gewoon naar de arts, therapeut of apotheek die u gewend bent. En uw verzekeringszaken? Die regelt u eenvoudig online of met uw mobiele telefoon.

De premie van € 75,20 per maand geldt bij een eigen risico van € 875,- en onze standaardkorting van 8,8%. Benieuwd naar onze zorgpremie voor 2016? Meld u online aan en ontvang als eerste bericht. U kunt zich hier direct aanmelden.

Tijdens het jaar een zorgverzekering afsluiten

Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. In sommige situaties kunt u ook tussentijds overstappen. Bijvoorbeeld als u gaat scheiden, een nieuwe baan heeft of als u achttien jaar wordt.

Komt u in Nederland wonen of werken? Dan bent u in de meeste gevallen ook verplicht een zorgverzekering af te sluiten. U moet dit dan binnen vier maanden regelen. Doet u dit niet of te laat? Dan kan dit nadelige gevolgen voor u hebben.

Wat betekent de vrije zorgkeuze voor u?

De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering met een restitutiepolis. Hiermee heeft u vrije zorgkeuze en mag u zelf uw zorgverlener kiezen. Het maakt niet uit of wij met uw zorgverlener afspraken hebben gemaakt. Zit de zorg in de basisverzekering en brengt uw zorgverlener geen extreem hoge tarieven in rekening? Dan vergoeden wij alle kosten.

Zelf uw verzekeringszaken regelen

Bij OHRA regelt u zelf uw verzekeringszaken. In Mijn OHRA Zorgverzekering kunt u uw polis inzien, vergoedingen bekijken, de status van een declaratie volgen of een wijziging doorgeven. Heeft u een rekening van een zorgverlener ontvangen? Dan kunt u deze direct mobiel declareren met de OHRA App.