Basisverzekering

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor de kosten van zorg. De inhoud is door de overheid vastgesteld en is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering en biedt u veel voordelen.

De basisverzekering van OHRA:

  • Vrije zorgkeuze: u kiest zelf uw zorgverlener
  • Meer zorgzaken regelen met de OHRA App
  • Premie OHRA Zorgverzekering Online Gemak € 96,10

Vrije zorgkeuze: u kiest zelf uw zorgverlener

De basisverzekering van OHRA is een restitutieverzekering. Dit betekent dat u een vergoeding van zorg krijgt. U mag dus zelf uw zorgverlener kiezen. We noemen dit vrije zorgkeuze. Valt de zorg onder de dekking van de basisverzekering? Dan krijgt u alle kosten vergoed. Ook als u naar een zorgverlener gaat waar wij geen contract mee hebben. Hierbij geldt dat uw zorgverlener geen tarieven in rekening mag brengen die buitensporig afwijken van de redelijke marktprijs.

Meer zorgzaken regelen met de OHRA App

Met de OHRA App regelt u steeds meer zorgzaken. U kunt eenvoudig uw vergoedingen checken of een zorgverlener bij u in de buurt vinden. En krijgt u een rekening? Dan kunt u deze direct declareren. Zorg? Mobiel. Geregeld. U kunt de OHRA App gratis downloaden in de App Store en op Google Play en is geschikt voor smartphone en tablet.

Premie basisverzekering in 2016

Voor de basisverzekering betaalt u een vaste premie per maand. Sluit u via onze website een basisverzekering? Dan kiest u automatisch voor de OHRA Zorgverzekering Online Gemak. U krijgt dan 8,8% korting op de basisverzekering. Uw premie basisverzekering is dan € 96,10 bij een eigen risico van € 385,-. Bereken hier uw premie.

Wilt u de OHRA Zorgverzekering als basisverzekering? Dan is uw premie € 105,37 per maand, bij een eigen risico van € 385,-. U kunt de OHRA Zorgverzekering alleen afsluiten als u zich collectief kunt verzekeren via uw werkgever of ledenorganisatie. 

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie. Zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders of verzorgers.

Premie basisverzekering in 2017

Bent u nieuwsgierig naar de premie van onze zorgverzekering in 2017? Laat uw gegevens achter en wij brengen u als eerste op de hoogte. Heeft u al een zorgverzekering van OHRA, dan krijgt u voor 19 november 2016 automatisch bericht van ons.

Wat vergoedt de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt de kosten van veelgebruikte zorg. U kunt hierbij denken aan zorg door een huisarts, het verblijf in een ziekenhuis, geneesmiddelen en hulpmiddelen. Bekijk de belangrijkste vergoedingen uit de basisverzekering.

Voor extra vergoedingen kunt u een aanvullende verzekering of tandartsverzekering afsluiten.

Goed om te weten

De overheid bepaalt veel als het gaat om de basisverzekering. Zij bepaalt niet alleen de inhoud van de basisverzekering, maar ook de regels die gelden voor verzekerden en verzekeraars. Bekijk hier de belangrijkste kenmerken van de basisverzekering.