De basisverzekering van OHRA in 2017

Gelukkig heb jij in Nederland de garantie van goede zorg. Hiervoor is de basisverzekering in het leven geroepen. De overheid bepaalt de inhoud, die is overal hetzelfde. Toch zijn er belangrijke verschillen. Zo mag je niet overal je eigen zorgverlener kiezen. Wij vinden dat jij wel zelf mag bepalen welke zorgverlener je bezoekt. De OHRA Zorgverzekering is een restitutiepolis met echte vrije zorgkeuze.

De basisverzekering van OHRA in 2017:

  • Écht vrije zorgkeuze: je kiest zelf je zorgverlener
  • Geen risico dat je achteraf moet bijbetalen
  • Een OHRA App als je zorg nodig hebt

Vrije zorgkeuze: jij kiest zelf je zorgverlener

Veel Nederlanders denken dat ze vrije zorgkeuze hebben. Maar wist je dat er nu maar 8% écht vrije zorgkeuze heeft? De basisverzekering van OHRA is een restitutieverzekering. Dit betekent dat je bij ons altijd zelf kiest welke zorgverlener je bezoekt. Wij betalen de rekening als het binnen de basisverzekering valt, ook als wij geen contract hebben afgesloten met de zorgverlener. Daar hoef jij je bij ons in ieder geval geen zorgen over te maken. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Check je zorg met de OHRA App

Je hebt alles voor je zorgverzekering binnen handbereik met onze app. Zo check je als je bij de huisarts in de wachtkamer zit direct of jouw zorgverzekering bijvoorbeeld sterilisatie vergoedt. En zoek je een zorgverlener die de behandeling kan uitvoeren. Aan de huisarts hoef je alleen nog maar een verwijsbrief te vragen. Direct geregeld noemen wij dat.

Via de App Store App Store en op Google Play kun je de app voor je smartphone en tablet gratis downloaden.

Premie basisverzekering 2017

Sluit je onze basisverzekering online af, dan kies je automatisch voor een OHRA Online Gemak zorgverzekering. Je ontvangt dan 8% korting op je maandelijkse premie omdat je alles zelf online regelt. De premie voor de basisverzekering is dan € 104,55 per maand. Dit scheelt je al gauw zo'n € 9,-. Bereken hier je premie.

Wil je jouw zorgverzekering collectief via je werkgever of ledenorganisatie afsluiten? Dan is de premie € 113,64 per maand. Hierover krijg je de korting die wij met jouw werkgever of ledenorganisatie hebben afgesproken. 

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie. Zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouders of verzorgers. Je moet ze wel benoemen bij het afsluiten want ze ontvangen een eigen polisblad.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2017?

De basisverzekering vergoedt in 2017 de kosten van zorg dat vaak wordt gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen. Wil je weten wat er precies vergoed wordt en wat niet? Bekijk dan onze vergoedingen uit de basisverzekering 2017 of de pakketvergelijker 2017. [PDF]

Voor andere behandelingen kun je een aanvullende verzekering of tandartsverzekering afsluiten. 

Handig om te weten

De overheid heeft voor de basisverzekering een aantal kenmerken opgeschreven. Regels waar beide partijen zich aan zullen houden. Bekijk de kenmerken van de basisverzekering of bekijk de Verzekeringskaart van de OHRA Zorgverzekering [PDF].

Verzekeringskaart OHRA Zorgverzekering

In de verzekeringskaart staat wat wel en niet gedekt is door onze basisverzekering.