Zorg Uitgelicht: aanvullende verzekeringen vergelijken

Verwacht u kosten die niet door de basisverzekering vergoed worden? Of wilt u liever geen risico lopen? Dan kunt u bovenop uw basisverzekering een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering is niet verplicht, de basisverzekering wel. Aanvullende verzekeringen vergelijken is belangrijk omdat de vergoedingen verschillen.

Waarom vergelijken?

U kunt ieder jaar opnieuw kijken of een aanvullende verzekering nodig is. Uw zorgbehoefte kan veranderen. Ook verdwijnen soms vergoedingen uit de basisverzekering. Deze vergoedingen kunnen dan wel opgenomen zijn in de aanvullende verzekering. Heeft u nu een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat er volgend jaar vergoedingen uit het pakket gehaald zijn, of dat de hoogte van de vergoeding is gewijzigd. Daarom is goed vergelijken belangrijk.

Kies de zorg die past bij uw levensfase

De pakketten zijn niet bij iedere zorgverzekaar hetzelfde. De verschillen tussen de aanvullende verzekeringen zijn groot. U kiest zelf de zorg die past bij uw levensfase. Bent u bijvoorbeeld zwanger? Dan is het goed om een aanvullende verzekering te kiezen met een hoge vergoeding voor kraamzorg. Door de aanvullende verzekeringen te vergelijken op de zorg die u op dat moment nodig heeft, kiest u de verzekering die past bij uw persoonlijke situatie.