Vernieuwde OHRA Woonverzekeringen

Uw woning is uw thuis. De plek voor uzelf, uw gezin en de plek om met vrienden te genieten. Dan is het fijn dat uw woning en uw inrichting goed verzekerd zijn tegen schade en diefstal. De OHRA Woonverzekeringen geven u die zekerheid. Bovendien kunt u altijd rekenen op de juiste hulp bij schade.

We hebben de OHRA Woonverzekeringen iets aangepast. De verzekeringen zijn nu nog eenvoudiger en met een scherpe prijs. Hieronder leest u de veelgestelde vragen over de vernieuwde OHRA Woonverzekeringen.

De OHRA Woonverzekeringen zijn per 31 mei 2015 aangepast. Naast een aangepaste premie hebben we onze verzekeringen een stuk eenvoudiger gemaakt. Ook het aanvraagproces is vereenvoudigd. U kunt nu via uw smartphone of tablet een OHRA Woonverzekering afsluiten. Op de informatiepagina leest u er alles over.

In dit schema ziet u de verschillen tussen uw huidige en de vernieuwde opstalverzekering:

Uw huidige opstalverzekeringDe nieuwe opstalverzekering
NaamswijzigingOHRA WoonhuisverzekeringOHRA Opstalverzekering
NaamswijzigingDekking Extra uitgebreidBasisdekking
Extra vergoeding van tien procentNaar keuze af te sluitenNiet meer mogelijk

In dit schema ziet u de verschillen tussen uw huidige en de vernieuwde inboedelverzekering:

Uw huidige inboedelverzekeringDe nieuwe inboedelverzekering
NaamswijzigingDekking Extra uitgebreid

Basisdekking

Eigen risicoKeuze uit:
- € 0,-
- € 250,-
- € 500,-
Voor grote en middelgrote steden geldt een standaard eigen risico van € 225,- bij diefstal. 
Bij schade of diefstal van tablets en smartphones geldt een standaard eigen risico van € 150,-. 
€ 150,-
Het eigen risico van € 225,- bij diefstal voor grote en middelgrote steden vervalt.
Dekking audiovisuele- en computerapparatuur
(televisie, telefoon, laptop)
€ 12.000,-€ 15.000,-
Kantoor- en praktijkinventarisU kunt ervoor kiezen om dit mee te verzekeren.U kunt dit niet meer verzekeren.
Maximum vergoeding voor bijzondere inboedelU kunt het verzekerde bedrag verhogen.U kunt het verzekerde bedrag niet verhogen.
Gezinssituatie

U kunt kiezen of u de verzekering aanvraagt voor:
- uzelf
- uzelf en uw partner
- uzelf, uw partner en uw kinderen

U kunt kiezen of u de verzekering aanvraagt voor:
- uzelf
- uzelf en uw kind(eren)
- uzelf en uw partner
- uzelf, uw partner en uw kinderen

In dit schema ziet u het verschil tussen uw huidige en de vernieuwde aansprakelijkheidsverzekering:

Uw huidige aansprakelijkheidsverzekeringDe nieuwe aansprakelijkheidsverzekering
Gezinssituatie

U kunt kiezen of u de verzekering aanvraagt voor:
- uzelf
- uzelf en uw gezin

U kunt kiezen of u de verzekering aanvraagt voor:
- uzelf
- uzelf en uw kind(eren)
- uzelf en uw partner
- uzelf, uw partner en uw kinderen

Ja. Heeft u een woonverzekering met een ingangsdatum vóór 31 mei 2015? Bekijk dan in Mijn OHRA de documenten van verzekeringen die niet meer worden aangeboden.

Nee. U houdt uw huidige woonverzekering. U kunt via Mijn OHRA vrijwillig uw huidige woonverzekering omzetten naar de gewijzigde OHRA Woonverzekering.

Als u verhuist krijgt u automatisch de nieuwe OHRA Woonverzekering(en). Bij de nieuwe woonverzekeringen kunt u sommige type woningen niet meer verzekeren. U kunt een opstalverzekering afsluiten voor rijtjes-, hoek-, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. Dat betekent dat wij onder andere grachtenpanden, woonboerderijen, recreatiewoningen, monumentale woningen, woningen van hout en woningen met een rieten dak niet meer verzekeren. Ook bieden wij geen opstalverzekering meer aan voor woningen die onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren.

Wij willen verzekeren zo eenvoudig mogelijk maken. Daarbij hoort dat u bij ons online op een eenvoudige manier zelf uw woning kunt verzekeren. Voor veel woningen kunnen wij op basis van de postcode en het huisnummer de herbouwwaarde en daarmee het verzekerde bedrag bepalen. Bij speciale woningen, zoals grachtenpanden, woonboerderijen of monumentale panden, is het niet mogelijk om automatisch het verzekerde bedrag te bepalen. Voor dit soort woningen hebben wij een taxatierapport nodig. Omdat hierdoor de verzekering niet meer eenvoudig online is af te sluiten, hebben we er voor gekozen om deze woningen niet meer te verzekeren.
Van deze mogelijkheid maakten maar heel weinig klanten gebruik. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om deze optie niet meer aan te bieden.
Nee, u kunt vanaf 31 mei 2015 het verzekerde bedrag niet meer zelf verhogen. Had u voor uw verhuizing een hoger verzekerd bedrag? Dan komt het extra verzekerde bedrag te vervallen zodra u verhuisd bent.
Het aantal schades op de All Risk dekking neemt enorm toe. Met de oude premie konden wij deze schades niet meer betalen. Daarom hebben wij de premie voor de All Risk dekking verhoogd. Op deze manier kunnen wij wel deze dekking blijven bieden aan onze klanten die daar behoefte aan hebben.
Nee, als u een opstal- of inboedelverzekering heeft afgesloten voor 31 mei 2015 dan blijft de premie voor de All Risk dekking voor u gelijk. Als u verhuisd en een nieuwe opstal- of inboedelverzekering moet afsluiten, dan gaat u wel de nieuwe premie betalen.

Nee. U ontvangt uw polis, mededelingen over uw polis en de polisvoorwaarden alleen in Mijn OHRA. In Mijn OHRA kunt u uw verzekering ook wijzigen of beëindigen. U ontvangt een e-mail als er nieuwe informatie over uw polis voor u klaarstaat.

U kunt uw woonverzekering dagelijks opzeggen.

Vraag en antwoord over de digitale polis
Vraag en antwoord over uw collectieve verzekering
Vraag en antwoord over het stopzetten van de pakketkorting