Rente en rentegarantie OHRA Internet Spaarrekening

Met de OHRA Internet Spaarrekening kunt u sparen tegen een variabele rente of u kunt kiezen voor een deposito. Als u kiest voor een deposito heeft u de zekerheid van een vaste rente tijdens de gekozen looptijd. De variabele rente kan op ieder moment wijzigen.

Variabele rente


Internet SpaarrekeningRenteSindsVorige renteWijziging

0,60%*    28 juli 20160,70%- 0,10%

*Variabele rente op jaarbasis per 28 juli 2016.

Deposito rente

De hoogte van het rentepercentage op deposito's hangt af van de gekozen looptijd.

LooptijdRenteSindsVorige renteWijziging
1 jaar0,55%*25 augustus 20160,65%-0,10%
3 jaar0,70%*25 augustus 2016
0,80%-0,10%
5 jaar1,00%*25 augustus 2016
1,10%-0,10%
10 jaar1,35%*25 augustus 2016
1,45%-0,10%
*Vaste rente op jaarbasis per 25 augustus 2016. Rentewijzigingen voorbehouden.

Rentebijschrijving

Variabele rente 
Eén keer per jaar ontvangt u de opgebouwde rente op uw OHRA Internet Spaarrekening. Dat gebeurt in de maand januari. 

Rente deposito
Eén keer per jaar ontvangt u de opgebouwde rente van uw deposito op uw OHRA Internet Spaarrekening. Over deze bijgeschreven rente krijgt u de variabele rente van de OHRA Internet Spaarrekening.  

Voorbeeld: 
Is uw deposito op 1 maart ingegaan? Dan ontvangt u de opgebouwde rente elk jaar op 1 maart. 

Is uw deposito afgelopen? Dan wordt het depositobedrag tegelijk met de rente (over het laatste jaar) teruggestort op uw OHRA Internet Spaarrekening. U spaart dan verder op uw OHRA Internet Spaarrekening. U kunt natuurlijk ook opnieuw een deposito openen.

Rentegarantie

Het openen van een OHRA Deposito doet u zelf via OHRA Bank Online of met de OHRA Bank App. U heeft hiervoor wel een OHRA Internet Spaarrekening nodig. Omdat de depositorente tussen het moment van aanvragen van de Internet Spaarrekening en het openen van het deposito kan wijzigen, biedt OHRA een rentegarantie van een maand.

De rentegarantie gaat in vanaf het moment dat de Internet Spaarrekening is aangevraagd. Opent u binnen een maand een deposito en is de rente in de tussentijd lager geworden? Dan krijgt u de rente die gold op het moment dat u de Internet Spaarrekening aanvroeg. Is de rente gestegen, dan krijgt u de actuele rente. Zo bent u altijd verzekerd van de beste rente.

Voorbeelden van de rentegarantie

Stel, u vraagt een Internet Spaarrekening aan. De rente voor een deposito van vijf jaar is op dat moment bijvoorbeeld 2,60 procent. Als uw rekening is geopend ontvangt u de inloggegevens voor OHRA Bank Online. Hieronder een aantal voorbeelden wanneer de rentegarantie wel en niet geldt.

  • Twee weken later logt u in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gedaald naar 2,40 procent. Omdat u het deposito binnen een maand na het aanvragen van de Internet Spaarrekening opent, krijgt u toch de rente van 2,60 procent. 
  • Twee weken later logt u in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gestegen naar 2,80 procent. Omdat deze rente voordeliger voor u is, geldt de rentegarantie niet. U krijgt 2,80 procent rente. 
  • Vijf weken later logt u in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gedaald naar 2,40 procent. Omdat u het deposito niet binnen een maand na het aanvragen van de Internet Spaarrekening opent, geldt de rentegarantie niet meer. U krijgt 2,40 procent rente.

Let op de waarde van uw geld

Het geld op uw spaarrekening groeit door de rente die u ontvangt van de bank. De rente kan in sommige gevallen lager zijn dan de jaarlijkse inflatie. Door inflatie wordt het geld op uw rekening minder waard. Dat betekent dat prijzen van producten gemiddeld sneller stijgen dan de waarde van uw spaargeld. U kunt na een jaar sparen dus minder kopen met het geld op uw spaarrekening. Deze situatie verandert als de rente weer hoger is dan de inflatie.