Openen van een rekening

Het openen van een OHRA Internet Spaarrekening en een OHRA Deposito is gratis.

Tussentijds beëindigen OHRA Deposito

Als u uw deposito tijdens de looptijd wilt stoppen, betaalt u kosten. Hoeveel is afhankelijk van de ontwikkeling van het rentepercentage en het moment waarop u het deposito geopend heeft.

Op het moment dat u opdracht geeft om het deposito te stoppen, bekijken wij de resterende looptijd. Vervolgens kijken wij wat de rente is op een deposito met dezelfde looptijd of de dichtstbijzijnde langere looptijd. Deze vergelijkingsrente kan hoger of lager zijn dan de rente die op uw deposito ontvangt.

Is het rentepercentage op uw deposito lager? 
Is het rentepercentage op uw deposito lager dan de vergelijkingsrente? Dan betaalt u een boete. De boete wordt berekend aan de hand van het verschil in rente. Naast de boete betaalt u ook €50,- administratiekosten.

Is het rentepercentage op uw deposito hoger?  
Is de rente die u op het deposito ontvangt hoger dan de vergelijkingsrente? Dan betaalt u alleen €50,- administratiekosten. 

Deposito geopend vóór 17 september 2012

Het deposito valt dan nog onder de oude boeteregeling. Per jaar dat u uw deposito eerder  wilt stoppen betaalt u 1 procent boete over het geld in het deposito. Een deel van een jaar tellen wij als een heel jaar. De boete is maximaal 4,5 procent.