Wie is verzekerd op reis?

U kunt een reisverzekering alleen voor uzelf afsluiten, maar ook voor meerdere personen tegelijk. Bijvoorbeeld voor uw partner of voor uw hele gezin. Wie u kunt verzekeren hangt af van welke reisverzekering u kiest. 

Bij een kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering en bij een kortlopende annuleringsverzekering kunt u maximaal acht personen verzekeren op één polis. Het premiebedrag wordt in één keer afgeschreven van het opgegeven rekeningnummer. U betaalt alleen voor personen ouder dan vier jaar. OHRA heeft wel de namen en de geboortedata van de kinderen nodig. Die komen ook op de polis te staan.

De personen die op dezelfde polis staan, hoeven niet hetzelfde adres te hebben of familie van elkaar te zijn. U kunt dus ook een groep vrienden verzekeren. OHRA kan alleen mensen verzekeren die in Nederland wonen. Houd wel rekening met uw bagagedekking, want er geldt voor sommige spullen een maximum vergoeding voor alle verzekerden samen.

Bij een doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Als u kiest voor een doorlopende reisverzekering bent u altijd verzekerd op reis. U kunt daarbij ook de exta dekking Annulering afsluiten. Zo bent u ook doorlopend verzekerd voor de kosten van annuleren. Bij het afsluiten geeft u aan wie u wilt verzekeren. Het gaat dan om de samenstelling van uw gezin:

Mijzelf
U bent als verzekeringnemer de enige persoon die is verzekerd.

Mijzelf en mijn kind(eren)
U bent samen met uw kind(eren) doorlopend verzekerd. Dat geldt ook wanneer u of uw kind een keer alleen op vakantie gaat.

Mijzelf en mijn partner
U bent samen met uw inwonende partner verzekerd. Het maakt niet uit of u wel of niet getrouwd bent, als u maar allebei op hetzelfde adres staat ingeschreven.

Mijzelf, mijn partner en mijn kind(eren)
Met de doorlopende reisverzekering zijn alle vakanties voor iedereen in het gezin verzekerd. Ook als u een keer niet samen op vakantie gaat, maar bijvoorbeeld zonder de kinderen. En uw kind kan ook zonder u op vakantie gaan.

Welke kinderen zijn verzekerd?
Bij een doorlopende reisverzekering met gezinssamenstelling gezin met kind(eren) of alleenstaand met kind(eren) geldt:

  • Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd als u als vader of moeder een doorlopende reisverzekering afsluit. 
  • Uw kinderen ouder dan 18 jaar zijn verzekerd op uw polis als ze nog bij u in wonen en niet getrouwd zijn. 
  • Uw kinderen van 18 jaar en ouder die voor studie ergens anders wonen. Ook als ze alleen op reis gaan. 
  • U kunt maximaal twee kinderen jonger dan 18 jaar meenemen die niet uw eigen kinderen zijn, maar met u meereizen. Zij kunnen dan niet al ergens anders verzekerd zijn.

Geen honden en katten verzekerd

Steeds meer honden en katten gaan mee op vakantie. Maar een reis- en annuleringsverzekering verzekert alleen personen. Wilt u uw huisdier verzekeren voor medische hulp in het buitenland? Dan biedt OHRA u een huisdierenverzekering met extra reisdekking. Uw huisdier is dan verzekerd in Europa voor medisch noodzakelijke behandelingen tot € 1000,-. U kunt de reisdekking afsluiten bij een maximale reisduur van 60 dagen.