Reisverzekering: Persoonlijke hulpverlening

Bij de doorlopende en kortlopende reisverzekering is de dekking Persoonlijke hulpverlening standaard verzekerd. Daarmee heeft u recht op medische hulp, administratieve hulp en noodhulp als u op vakantie bent. Uw reisverzekering vergoedt de kosten pas nadat de OHRA Hulpdienst toestemming voor die persoonlijke hulpverlening heeft gegeven.

Persoonlijke hulpverlening met de OHRA Hulpdienst

Heeft u hulp nodig op vakantie? Schakel dan altijd eerst de OHRA Hulpdienst in. Zo weet u zeker dat u de hulpverlening krijgt die u echt nodig heeft en dat deze hulp verzekerd is.

Moet u bijvoorbeeld met spoed naar een buitenlands ziekenhuis? Dan kan de OHRA Hulpdienst u naar het meest geschikte ziekenhuis verwijzen. Lees ook andere voorbeeldsituaties.

Met de OHRA Hulpdienst kunt u rekenen op:

  • vervoer terug naar Nederland (repatriëring
  • medische bijstand van verzekerden bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden 
  • toezending van medicijnen 
  • hulp bij verlies van paspoort en visum 
  • het regelen van opsporing, redding en berging

U kunt de hulpdienst dag en nacht bellen. Overal ter wereld. Wij beantwoorden uw vragen en komen zo nodig direct in actie. U betaalt daarvoor geen extra kosten.

Hoe bereik ik de OHRA Hulpdienst?

De OHRA Hulpdienst is bereikbaar op 0031264002310. Sla dit nummer op in uw telefoon. U kunt ook de OHRA App downloaden. In de app staan alle belangrijke telefoonnummers die u tijdens uw reis nodig kunt hebben. Niet alleen het nummer van de OHRA Hulpdienst, maar ook het nummer om uw bankpas te blokkeren of het nummer van de Nederlandse Ambassade in het land waar u verblijft.

Wilt u kosten voor medische zorg ook verzekeren?

Het kan zijn dat uw zorgverzekering niet alle kosten vergoedt voor medische zorg in het buitenland. Bijvoorbeeld omdat de kosten daar hoger uitvallen dan wij in Nederland gewend zijn. Wilt u ook een uitgebreide dekking voor medische kosten in het buitenland? Kies dan de extra dekking Geneeskundige kosten bij uw reisverzekering.

Bekijk de polisvoorwaarden voor een compleet overzicht van de vergoedingen.