Reisverzekering bagage

Verlies of diefstal van bagage tijdens het reizen komt veel voor. Met de reisverzekering van OHRA valt dit gelukkig onder de dekking. Zowel bij een kortlopende als een doorlopende reisverzekering.

Hoeveel bagage wilt u verzekeren?

Hoeveel premie u betaalt voor uw bagagedekking hangt af van hoeveel bagage u wilt verzekeren. U maakt een keuze uit pakket Basis, Plus of Top. In onderstaand schema ziet u een samenvatting van het type bagage met de maximale verzekerde bedragen. Het volledige overzicht vindt u in het vergoedingenoverzicht [PDF].

BasisPlusTop
Reisbagage (per persoon)€ 1.250,-€ 2.500,-€ 5.000,-
Categorieën met een beperkte vergoeding
Hobby en sport (exclusief fiets)€ 625,-€ 1.250,-€ 2.500,-
Computers en beeld/geluid€ 625,-€ 1.250,-€ 2.500,-
Smartphone en tabletX€ 250,-€ 500,-
Brillen en accessoiresX€ 375,-€ 750,-
Eigen risico€ 70,-€ 70,-€ 70,-

Wat krijgt u vergoed?

Onder reisbagage vallen alle spullen die u meeneemt op vakantie. Bijvoorbeeld uw kleding, toiletartikelen, reisdocumenten en uw kampeerspullen. Er zijn bepaalde spullen die beperkt vergoed worden, zoals uw tablet, sieraden en muziekinstrument. Die vergoedingen vindt u in het schema bij de categorieën met een beperkte vergoeding. Soms is de vergoeding voor alle verzekerden samen en niet per persoon.

Wat wordt niet vergoed?

Er zijn ook spullen die niet onder uw reisbagage vallen en daarom niet verzekerd zijn. Bijvoorbeeld:

 • verzamelingen zoals munten- en postzegelverzamelingen
 • antieke voorwerpen en kunstobjecten
 • vaartuigen
 • motorrijtuigen zoals een brommer, camper, caravan, vouwwagen en aanhangwagens 
 • voorwerpen die te maken hebben met uw bedrijf of beroep
Dieren zijn ook niet verzekerd met onze reisverzekering. Voor katten en honden bestaat er de aparte module reis bij de huisdierenverzekering.

Wanneer bent u niet verzekerd?

U bent onder andere niet verzekerd als:

 • u uw bagage onbeheerd heeft achtergelaten 
 • u er niets aan heeft gedaan om diefstal van uw bagage te voorkomen, zoals uw auto niet op slot doen
 • u uw kostbare voorwerpen niet als handbagage heeft vervoerd als u per boot, trein, bus of vliegtuig reist. Denk hierbij aan paspoort, sieraden, camera en smartphone. 
 • u uw kostbare voorwerpen zijn gestolen uit een tent, aanhangwagen, vouwwagen, caravan, camper of boot die niet is afgesloten met een slot
 • er iets uit uw auto wordt gestolen tussen 22.00 uur en 7.00 uur
 • er iets uit uw auto wordt gestolen terwijl deze niet goed was afgesloten, de spullen in het zicht lagen of ze langer dan 24 uur onbeheerd in de auto lagen
Bij diefstal uit een auto is er een maximum vergoeding van € 500,-. Soms geldt er een lager maximum, zoals voor smartphones en tablets in het pakket Plus. 

Voor alle dekkingen en vergoedingen bekijkt u de polisvoorwaarden.
 

Meer informatie over bagage?

Wilt u weten wat u moet doen als uw bagage vermist is? Of op welke bagage u extra goed moet letten? Lees dan onze tips over bagage.