Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u per vakantie af. U kunt deze verzekering uiterlijk twee weken na het boeken van uw reis afsluiten. Met de kortlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd voor de kosten als u uw reis moet annuleren.

U bent verzekerd voor:

  • volledige annulering van uw reis
  • vertraging van uw reis bij aankomst of vertrek 
  • het eerder afbreken van uw reis

De premie is vier procent van de totale reis- en/of huursom. De minimale premie voor de kortlopende annuleringsverzekering is € 10,-. Over deze premie betaalt u nog 21 procent assurantiebelasting.

Wie is verzekerd?

U kunt het risico van annuleren verzekeren voor uzelf en uw medereizigers. U geeft het aantal reizigers op bij het aanvragen van de kortlopende annuleringsverzekering. Dat mogen er maximaal acht zijn.

Wat krijgt u vergoed?

Moet u uw reis eerder afbreken? Bijvoorbeeld omdat u ernstig ziek bent geworden? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen. Moet u uw reis annuleren voordat u vertrekt en is de reden waarom u annuleert gedekt? Dan krijgt u het hele verzekerde bedrag terug. Dat bedrag heeft u aangegeven bij het afsluiten van de verzekering. Het is gelijk aan uw totale reissom. U vindt het verzekerde bedrag ook terug op uw polis.

Bekijk de polisvoorwaarden voor een compleet overzicht van de vergoedingen. Of bereken direct uw premie.