OHRA Overlijdensrisicoverzekering

LET OP! Vanaf 1 april 2017 kunt u geen OHRA Overlijdensrisicoverzekering meer aanvragen. 

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) regelt u dat als iemand voor een bepaalde datum overlijdt, de nabestaanden een bedrag uitgekeerd krijgen. In ruil daarvoor betaalt u een premie per maand, kwartaal of (half)jaar. U kiest zelf tot wanneer de verzekering loopt, welke personen verzekerd worden en welk bedrag uitgekeerd wordt. 

OHRA is onderdeel van Delta Lloyd. Voor een overlijdensrisicoverzekering kunt u wel terecht bij Delta Lloyd.

Voorbeeld

Joris en Anne hebben 3 kinderen. Ze willen dat als één van hen overlijdt er genoeg geld is voor het gezin. Ze sluiten daarom een overlijdensrisicoverzekering af bij OHRA. Wanneer Joris of Anne overlijdt, krijgen de nabestaanden € 350.000,- uitgekeerd. Ze kunnen hiermee de hypotheek aflossen en de vaste lasten voorlopig blijven betalen. Ze betalen hiervoor 36,- premie per maand.

Welke overlijdensrisicoverzekering past bij u?

OHRA biedt drie varianten van de overlijdensrisicoverzekering.

Gezondheidsverklaring

Voor alle verzekerde personen moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld. De gezondheidsverklaring maakt standaard onderdeel uit van het acceptatieproces bij alle levensverzekeringmaatschappijen. 

Het doel van de gezondheidsverklaring is om te kunnen beoordelen of er sprake is van een verhoogd risico op overlijden door een ziekte of aandoening. Als daar sprake van is, kunnen wij u om een aanvullende medische keuring vragen. Een afwijking of ziekte heeft geen invloed op het verzekerd bedrag, maar kan wel van invloed zijn op de premie. Naar aanleiding van de uitslag van de gezondheidsverklaring en/of aanvullende keuring kan een verzekeringsmaatschappij uw aanvraag afwijzen.

Nadat u een aanvraag doet voor de OHRA Overlijdensrisicoverzekering, ontvangt u een e-mail van Meditel. In deze e-mail staat een link naar de online gezondheidsverklaring. Meditel is onze partner op het gebied van medische beoordelingen bij overlijdensrisicoverzekeringen.