Beveiliging Mijn OHRA en OHRA Bank Online

OHRA neemt de beveiliging van Mijn OHRA en OHRA Bank Online (de OHRA Internetdiensten) uitermate serieus. U kunt de beveiliging versterken door zelf ook de nodige maatregelen te nemen.

Wat doet OHRA voor de beveiliging?

Beveiligde verbinding
Wanneer u inlogt op de OHRA Internetdiensten dan komt er een beveiligde verbinding tot stand tussen uw device en de computer van OHRA. Wij gebruiken hiervoor de beveiligingstechniek Secure Socket Layer-Extended Validation (SSL-EV). SSL-EV is de beveiligingsstandaard om op internet persoonlijke informatie en transacties te beveiligen. Vrijwel alle grote (financiële) instellingen gebruiken SSL-EV. Daardoor worden uw gegevens alleen herkend door uw PC en de computer van OHRA. Zodra een SSL-EV verbinding  opstart, verschijnt er in uw browser een gesloten slotje. Deze verschijnt boven of rechtsonder in beeld.

Beperkte inlogtijd bij online bankieren
Bent u ingelogd op de OHRA Internetdiensten en u voert langer dan 10 minuten geen handelingen uit, dan wordt de verbinding automatisch verbroken. Als u toch verder wilt gaan, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen.

Blokkeren gebruikersnaam en wachtwoord
Mijn OHRA wordt geblokkeerd als er drie keer geprobeerd is in te loggen met een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord. U moet dan een nieuw wachtwoord aanvragen.

Wat kunt u zelf doen voor de beveiliging?

Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens
De OHRA Internetdiensten zijn strikt persoonlijk. Medewerkers van OHRA vragen nooit naar uw gebruikersnaam of wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook. Verstrek uw gebruikersnaam en wachtwoord dus nooit aan anderen. Doet u dat toch, dan bent u zelf aansprakelijk voor de gevolgen van eventueel misbruik. Laat niemand meekijken als u het wachtwoord intikt.

Laat uw computer nooit onbewaakt achter
Als u niet achter de computer zit, zorgt u er dan voor dat u alle OHRA Internetdiensten afgesloten heeft. Vergeet dus niet om uit te loggen als u klaar bent met de OHRA Internetdiensten.

Wijzig regelmatig uw wachtwoord
Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan ieder half jaar uw wachtwoord te wijzigen. Let daarbij goed op het gebruik van hoofd- en kleine letters. Om fraude te voorkomen kunt u beter geen voor de hand liggende wachtwoorden gebruiken. Controleer of uw nieuwe wachtwoord ook aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • Minimaal 8 karakters  
  • Minimaal 2 cijfers  
  • Maximaal 2 keer hetzelfde cijfer of letter             


Maak geen gebruik van de mogelijkheid van browsers om de gebruikersnaam en het wachtwoord op uw computer op te slaan. Ook als u een andere automatische wachtwoordhulp gebruikt, is het raadzaam die niet voor de toegangscodes te gebruiken.

Gebruik de nieuwste versie van uw internetbrowser
Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw internetbrowser heeft. Nieuwe versies van internetbrowsers gaan meestal beter om met beveiligingstechnieken dan de oudere versies. Om te controleren of u de nieuwste versie van uw browser heeft, kunt u het beste de website van Microsoft, Chrome of Firefox raadplegen.

Controleer of u een beveiligde verbinding heeft met de OHRA Internetdiensten
Om te controleren of u een beveiligde verbinding heeft, dubbelklikt u op het slotje (boven of onder in beeld, afhankelijk van uw browser en versie). U ziet dan het certificaat dat verleend is aan OHRA/Delta Lloyd.

Installeer anti-virussoftware en beveiligingsupdates
Maak gebruik van recente anti-virussoftware. Controleer regelmatig of er updates van de anti-virussoftware zijn. Scan regelmatig uw computer met anti-virussoftware. Zorg dat het anti-virusprogramma altijd actief is. 

Download en installeer geen illegale en onbekende software
Het starten van dergelijke programma’s kan risico’s met zich meebrengen. Deze software kan de werking van uw bestaande programma's wijzigen wat ongewenste gevolgen kan hebben. Installeer dus nooit een onbekend programma dat u aangeboden krijgt via bijvoorbeeld uw e-mail.

Veilig internetbankieren
U kunt alle informatie over veilig internetbankieren ook vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken.