OHRA maakt zorgpremie 2015 bekend

De OHRA Zorgverzekering heeft een maandpremie van € 100,74  (2014: € 96,70). Dit is 4,2% hoger dan vorig jaar. De premiestijging komt door een wijziging in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Een deel van de zorg die eerder vergoed werd vanuit de AWBZ, wordt nu gedekt door de basisverzekering. OHRA blijft in 2015 vrije zorgkeuze bieden. Klanten van OHRA kunnen altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener zij gaan.

Betaalbare vrije zorgkeuze

Maurice Koopman, directeur Commerciële Divisie OHRA: ‘OHRA kiest ook in 2015 voor het behoud van vrije zorgkeuze tegen een betaalbare premie. Zorg is zeer persoonlijk en vrije zorgkeuze voor onze klanten past hier bij. Onze klanten kiezen zelf door welke dokter of fysiotherapeut of in welk ziekenhuis ze behandeld willen worden.’

De premie voor aanvullende verzekeringen in 2015 stijgt tussen de € 0,00 en € 3,65 per maand.

Mobiel declareren via de OHRA App

Declareren van zorgkosten gaat eenvoudig en snel met de OHRA App. Sinds de lancering van de App in 2013 zijn tot nu toe meer dan 60.000 zorgnota’s succesvol mobiel gedeclareerd. Naast dat het makkelijk is om mobiel te declareren, hebben klanten eerder hun geld terug dan bij schriftelijk declareren. De OHRA App wordt door gebruikers beoordeeld met gemiddeld vier sterren (op een schaal van vijf). ‘Het declareren van zorgkosten moet zo eenvoudig mogelijk zijn en ik ben daarom erg trots op de goede beoordeling van de OHRA App door onze klanten’, aldus Maurice Koopman.

Voor een volledig premieoverzicht en meer informatie over de OHRA Zorgverzekering zie www.ohra.nl/zorg