Hoe is uw tuin verzekerd?

Als u een mooie tuin heeft aangelegd of hierin kostbare tuinmeubelen heeft staan, wilt u natuurlijk wel dat dit goed verzekerd is. Maar hoe is uw tuin precies verzekerd? En wat valt niet onder uw verzekering? Hieronder leest u het precies.

De tuin

Uw tuin is verzekerd met een opstalverzekering. Met een opstalverzekering verzekert u ook uw tuinhuis, schuur, schuttingen en bestrating. Wij vergoeden schade aan uw tuin onder andere na de volgende gebeurtenissen:

  • brand
  • explosie
  • directe blikseminslag

Niet alles is verzekerd

Heeft u schade door storm? Dan zijn alleen uw tuinhuis, schuur en schuttingen verzekerd. De beplanting, bestrating en bijvoorbeeld een vijver zijn bij stormschade niet verzekerd. Bij stormschade geldt altijd standaard een eigen risico van € 225,-. Of een vrijwillig eigen risico mocht u deze zelf hebben verhoogd. 

Tuinmeubelen en spullen in de schuur

Uw tuinmeubelen en de spullen in uw schuur zijn verzekerd tegen diefstal, vandalisme en brand met een inboedelverzekering. Maar let op: staan uw tuinmeubelen buiten en raken ze beschadigd door een storm? Dan zijn uw tuinmeubelen niet verzekerd. Is er storm op komst? Zet dan uw tuinmeubelen ergens aan vast of zet ze binnen zodat ze niet beschadigen. 

Tips

Na een storm heeft ook de tuin vaak veel schade. Denk aan kapotte tuinmeubelen, een gat in het dak van uw tuinhuis of een verwoest plantenperkje. U kunt een aantal dingen doen om stormschade te voorkomen en de gevolgschade zo klein mogelijk te houden.

  • Verwijder zo veel mogelijk losse spullen zoals tuinmeubelen, parasols en plantenbakken door ze in de schuur of garage tijdelijk op te slaan.
  • Verwijder losse en uitstekende takken uit bomen zodat ze niet tegen uw huis kunnen slaan.
  • Controleer uw schutting en kijk of u uw schutting eventueel kunt stutten op zwakke plekken. Doe dit aan beide zijden, maar let er wel op dat uw stutwerk niet door de storm los kan komen.
Bekijk meer tips om stormschade te voorkomen.