Wat te doen bij stormschade

Uw woning krijgt het zwaar te verduren als het stormt. Dakpannen kunnen los komen en bomen kunnen omwaaien. De meest voorkomende stormschade is schade aan schuttingen. Met de OHRA Opstalverzekering bent u verzekerd tegen stormschade. Hieronder leest u wat u het best kunt doen bij stormschade en hoe u schade kunt melden.

Wat kunt u het best doen bij stormschade?

  • Neem maatregelen om de schade te beperken.
  • Maak foto’s van de schade.
  • Meld uw schade zo spoedig mogelijk.

Welke hulp krijgt u na stormschade?

Het afhandelen van schade door storm is vaak een hoop geregel. U moet een vakman inschakelen om uw schutting te herstellen of een loodgieter om een waterschade te herstellen. Onze service Direct Schade Herstel neemt deze organisatie graag van u over. Direct Schade Herstel schakelt dan voor u een vakman in. Bij de opstalverzekering regelt onze service Direct Schade Herstel alles voor u. Maakt u gebruik van Direct Schade Herstel? Dan wordt het eigen risico met de helft verminderd.

Hoe werkt de service Direct Schade Herstel bij stormschade?

  • We bepalen samen met u of de stormschade in aanmerking komt voor Direct Schade Herstel. Wij schakelen dan een reparateur in die uw schade snel en vakkundig repareert.
  • Binnen vijf werkdagen nadat de schade bij OHRA is gemeld, wordt u gebeld zodat we de stormschade kunnen vaststellen.
  • Nadat de schade is hersteld betalen wij de kosten rechtstreeks aan de reparateur. U hoeft dan geen geld voor te schieten. U betaalt alleen het eigen risico.

Bekijk wat is verzekerd bij stormschade of ga naar onze tips om stormschade voorkomen.