Overstappen naar OHRA

Overstappen naar de ongevallenverzekering van OHRA is heel eenvoudig en kan het hele jaar door. Uw ongevallenverzekering kan bij OHRA op elke dag van de maand ingaan.

Meerdere ongevallenverzekeringen

Het is mogelijk om meerdere ongevallenverzekeringen te hebben op hetzelfde moment. U kunt dus een OHRA Ongevallenverzekering afsluiten zonder uw bestaande ongevallenverzekering stop te zetten. De OHRA Ongevallenverzekering keert ook uit als u via een andere verzekering of instantie al een uitkering ontvangt.

Bestaande ongevallenverzekering opzeggen

U kunt de polis van uw bestaande ongevallenverzekering opzeggen als u een jaar verzekerd bent geweest. Een reden opgeven is niet nodig. U hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van een maand.

Hoe overstappen naar OHRA?

  1. Sluit uw OHRA Ongevallenverzekering af. De ingangsdatum is de opzegdatum van uw oude verzekering. De polis van uw huidige ongevallenverzekering is na een jaar dagelijks opzegbaar. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand.
  2. Direct na uw aanvraag ziet u of uw verzekering geaccepteerd is. Is uw verzekering geaccepteerd? Zeg dan uw bestaande ongevallenverzekering op. Vaak kan dit via de website van uw verzekeraar, telefonisch of per e-mail. Kunt u alleen per brief opzeggen? Maak hier dan direct de opzegbrief [PDF] en stuur de brief naar uw verzekeraar. Let op dat de beëindigingdatum van uw bestaande verzekering dezelfde is als de ingangsdatum van uw OHRA verzekering. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent. Stap 2 kunt u ook overslaan als u meerdere ongevallenverzekeringen wilt hebben. 
  3. U krijgt de polis van uw OHRA Ongevallenverzekering en de polisvoorwaarden binnen vijf werkdagen thuisgestuurd. Van uw bestaande verzekeraar ontvangt u een verklaring van beëindiging.