Einde spaarloonregeling

De spaarloonregeling loopt op 1 januari 2016 af. Dat betekent dat er een einde komt aan de extra belastingvrijstelling voor spaarloon. En aan de spaarloonrekeningen bij OHRA Bank.

Begin januari 2016 maken wij het geld op uw spaarloonrekening samen met de opgebouwde rente over naar de rekening die aan uw spaarloonrekening is gekoppeld. Daarna heffen wij uw spaarloonrekening op.

Begin januari 2016 hevelen wij uw beleggingen over naar uw OHRA Beleggersrekening.

Wilt u uw beleggingen houden? Open dan een OHRA Beleggersrekening. Zorg ervoor dat uw openingsformulier uiterlijk 15 december 2015 bij ons binnen is. Alleen dan hebben wij voldoende tijd om de rekening voor u te openen.

Hebben wij op 15 december 2015 geen openingsformulier van u ontvangen? Dan verkopen wij in de tweede week van januari uw beleggingen en maken de opbrengst over naar uw OHRA Internet Spaarrekening.

In de eerste week van januari maken wij het geld inclusief de opgebouwde rente over naar de rekening die aan uw spaarloonrekening is gekoppeld. Daarna heffen wij uw spaarloonrekening op.

Het geld van uw spaarloonrekening hoeft u bij uw belastingaangifte over het jaar 2016 nog niet mee te tellen bij uw vermogen. Vanaf 2017 telt het wel mee bij uw vermogen.

U moet de premie voortaan op een andere manier betalen. Neem daarvoor contact op met de maatschappij waar uw verzekering loopt. U kunt de premie niet laten incasseren van de rekening bij OHRA Bank die aan uw spaarloonrekening is gekoppeld.

Nee, dat is niet mogelijk. De spaarloonregeling houdt op te bestaan. Hetzelfde geldt voor uw spaarloonrekening.

Zodra uw spaarloonrekening is opgeheven en de laatste rente is bijgeschreven op uw Internet Spaarrekening, kunt u met het Formulier opzeggen rekening OHRA Bank [PDF] uw Internet Spaarrekening opzeggen.