Jaaroverzichten Bank

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over het jaaroverzicht en de jaaropgaaf. 

Je ontvangt jouw jaaroverzicht half januari en uw jaaropgaaf begin februari 2017 in OHRA Bank Online. Je ontvangt een e-mail als het jaaroverzicht en/of de jaaropgaaf voor je klaarstaan in OHRA Bank Online. In OHRA Bank Online ziet je bij 'Mijn gegevens' welk e-mailadres bij ons bekend is. Die kan je daar ook wijzigen.
Heb je een OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening of een OHRA Gouden Handdruk Uitkeerrekening? Dan ontvang je een jaaropgaaf. In de jaaropgaaf staat hoeveel je bruto en netto uitgekeerd hebt gekregen in 2016. En hoeveel je hebt betaald aan belasting en sociale premies. Dit overzicht heb je nodig bij het controleren van jouw vooraf ingevulde belastingaangifte.

In het jaaroverzicht vind je al jouw rekeningen bij OHRA Bank met het beginsaldo op 1 januari 2016 en het eindsaldo op 31 december 2016.

Het jaaroverzicht en/of de jaaropgaaf staan in OHRA Bank Online bij 'Mijn documenten':

  • Ga naar OHRA Bank Online;
  • Vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’;
  • Ga naar ‘Mijn documenten’. In dit scherm vind je onder ‘Jaaroverzichten’ en 'Jaaropgaaf Uitkering' al jouw jaaroverzichten; 
  • Klik op het jaaroverzicht/de jaaropgaaf 2016 om het te bekijken of op te slaan. Wil je het overzicht liever op papier? Open dan het document, klik op de rechtermuisknop en selecteer ‘Afdrukken’.

Je ontvangt geen jaaropgaaf als je geen inkomstenbelasting over je uitkering betaalt. Dit noemen wij de saldomethode. Je hebt van de Belastingdienst toestemming gekregen dat je tot een bepaald bedrag jouw uitkering onbelast mag ontvangen. Is dit bedrag bereikt? Dan houden wij weer belasting in en ontvangt je ook (weer) een jaaropgaaf.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. Omdat er persoonlijke informatie op het jaaroverzicht staat, sturen wij dit niet per e-mail.

Vraag deze dan opnieuw aan.