Overstappen naar OHRA

Uw motor bij OHRA verzekeren als uw motor nu nog ergens anders is verzekerd, is heel eenvoudig. Overstappen naar de motorverzekering van OHRA kan op elke dag van de maand.

Bestaande motorverzekering opzeggen

U kunt de polis van uw bestaande motorverzekering opzeggen als u een jaar verzekerd bent geweest. Een reden opgeven is niet nodig. U hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van een maand.

Hoe overstappen naar OHRA?

  1. Sluit uw OHRA Motorverzekering af per de opzegdatum van uw oude verzekering. De polis van uw huidige motorverzekering is na een jaar dagelijks opzegbaar. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand.
  2. Direct na uw aanvraag ziet u of uw verzekering geaccepteerd is. Is uw verzekering geaccepteerd? Zeg dan uw bestaande motorverzekering op. Vaak kan dit via de website van uw verzekeraar, telefonisch of per e-mail. Kunt u alleen per brief opzeggen? Maak hier dan direct de opzegbrief [PDF] en stuur de brief naar uw verzekeraar. Let op dat de beëindigingdatum van uw bestaande verzekering dezelfde is als de ingangsdatum van uw OHRA verzekering. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent.
  3. U krijgt de polis van uw OHRA Motorverzekering en de polisvoorwaarden binnen vijf werkdagen thuisgestuurd. Van uw bestaande verzekeraar ontvangt u een verklaring van beëindiging.