Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over de Direct Ingaande Lijfrenterekening van OHRA. Kunt u uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan in onze zoekbalk rechtsboven.

Het geld op de OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening gaat bij uw overlijden over naar uw nabestaanden. Vanaf uw overlijden ontvangen zij een lijfrente-uitkering voor de resterende looptijd van uw rekening. De bruto uitkering wordt bepaald door het erfdeel van de nabestaande.

Bij de OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening is alleen een uitkering voor een bepaalde tijd mogelijk.

Per 1 januari 2014 is het jaar waarin u de 65e jarige leeftijd bereikt veranderd in het jaar waarin u uw actuele AOW leeftijd bereikt. Er is echter een overgangsregeling. Als u hieraan voldoet kan de uitkering toch ingaan in het jaar dat u 65 jaar wordt. De voorwaarden zijn:
- De inleg op de Direct Ingaande Lijfrenterekening is afkomstig van een polis of opbouwrekening waarbij de laatste inleg heeft plaatsgevonden voor 1 januari 2014 of
- U legt alleen het saldo in dat u had opgebouwd op 31 december 2013.

In beide situaties moet het aantoonbaar zijn door het PSK formulier in te vullen. Dit formulier wordt door uw bank of verzekeraar meegestuurd als u het geld laat overboeken naar de Direct Ingaande Lijfrenterekening. U kunt altijd informeren bij u huidige bank of verzekeringsmaatschappij wat de waarde was op 31 december 2013.