OHRA Pensioen Spaarrekening voor uw pensioenaanvulling

De OHRA Pensioen Spaarrekening is een bankrekening waarop u spaart voor een aanvulling op uw pensioen. Ook als u uw vrijgekomen lijfrente nog verder wilt laten doorgroeien, is de OHRA Pensioen Spaarrekening geschikt. Met het eindbedrag op de OHRA Pensioen Spaarrekening kan later een uitkering worden aangekocht.

Uw voordelen

 • Keuze uit variabele rente of deposito met diverse looptijden
 • Zekerheid van een gegarandeerd rendement (deposito)
 • Geen minimum inleg vereist

Maak een berekening voor uw pensioenaanvulling

Bereken hier hoeveel u spaart als u geld stort op de OHRA Pensioen Spaarrekening. Ook als u uw vrijgekomen lijfrente nog verder wilt laten doorgroeien, is de OHRA Pensioen Spaarrekening geschikt.

Redenen om zelf uw pensioen op te bouwen

Uw pensioenopbouw verloopt vaak minder optimaal dan u denkt. Zo heeft 80 procent van de werkenden in Nederland een pensioengat. Hieronder ziet u de meest voorkomende oorzaken. Is een van de onderstaande situaties van toepassing op uw eigen situatie? Dan is de kans zeer groot dat u ook een pensioengat heeft. Regel in dat geval zelf een aanvulling op uw pensioen door een OHRA Pensioen Spaarrekening te openen.

Mogelijke oorzaken van een pensioengat

 • U bouwt geen pensioen op bij uw werkgever. Of u heeft geen pensioen opgebouwd bij uw vroegere werkgever(s).
 • U bouwt geen pensioen op over incidentele beloningen. Bijvoorbeeld overuren, een bonus of een dertiende maand.
 • U heeft achtereenvolgens bij verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen gewerkt.
 • U heeft een auto van de zaak. Over dit onderdeel van uw inkomen bouwt u geen pensioen op. Maar u betaalt er wel belasting over.
 • Uw huidige pensioen geeft geen recht op 70 procent van uw laatstverdiende loon. In plaats daarvan krijgt u het gemiddelde loon dat u in alle jaren verdient (middelloon).
 • U bouwt niet over uw hele salaris een pensioen op. Dit komt doordat uw werkgever een maximum aan uw salaris stelt waarover pensioen mag worden opgebouwd.
 • In uw pensioenregeling wordt geen rekening gehouden met het AOW-gat.
 • U bent gescheiden. Daardoor moet u een deel van uw opgebouwde pensioen afstaan aan uw ex-echtgenoot/echtgenote.

Kenmerken en risico's

Wij vinden het belangrijk dat u het product goed begrijpt. Daarom heeft OHRA de kenmerken en risico's van de OHRA Pensioen Spaarrekening voor u op een rij gezet. Lees hier meer over de kenmerken en risico's [PDF]

Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de Financiële bijsluiter [PDF] is zeer klein. Bekijk alle risico's van de Pensioen Spaarrekening. Zie ook de website van de AFM.

Meer informatie

De OHRA Pensioen Spaarrekening is een flexibele rekening. Lees voor wie het is bedoeld. Zie ook het dienstverleningsdocument Vermogen.