Verlenging van uw doorlopende reisverzekering

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de verlenging van uw doorlopende reisverzekering. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Het kan zijn dat u meer of minder premie moet betalen. Dit komt omdat wij de premie bepalen op basis van uw persoonlijke gegevens, zoals uw leeftijd en gezinssituatie. Het risico op schade bij een gezin met twee kinderen is bijvoorbeeld groter dan bij iemand die alleenstaand is. En de kans is groter dat ouderen op vakantie problemen krijgen met hun gezondheid. Op basis van het verwachte risico bepalen we de hoogte van uw premie. Dit doen we ook zo bij onder andere de woonverzekeringen en de autoverzekering. De premie voor het komende verzekeringsjaar staat op uw nieuwe polis in Mijn OHRA.

Ja, per 1 april 2015 gelden de volgende wijzigingen. Voor de extra dekking Annulering hebben wij de dekking verruimd. De maximale vergoeding was € 6.000,- per reis en is nu € 1.500,- per persoon per reis, onafhankelijk van het aantal personen. Ook zijn de redenen om te annuleren uitgebreid. Op uw polis kunt u nakijken of u de extra dekking Annulering heeft meeverzekerd.

Voor schade aan uw kampeertent en/of kampeeruitrusting geldt nu een maximum bedrag van € 3.750,- per persoon.

De maximale vergoeding van smartphones en tablets hebben wij verlaagd naar € 250,-. Een volledig overzicht van de aanpassingen vindt u in de polisvoorwaarden. Via Mijn OHRA kunt u altijd uw polisvoorwaarden downloaden.

Ja, u kunt op ieder gewenst moment de dekking van uw doorlopende reisverzekering wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen of verwijderen van dekkingen, of het aanpassen van uw gezinssituatie. Ga naar Mijn OHRA en kies voor 'Wijzigen' bij uw doorlopende reisverzekering.

Nee. Een negatief reisadvies is géén geldige annuleringsreden. De annuleringsverzekering vergoedt alleen wanneer u uw vakantie moet annuleren of vervroegd moet terugkeren vanwege persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid of door gedwongen ontslag.

Annuleren bij negatief reisadvies
Wilt u uw vakantie annuleren vanwege een negatief reisadvies? Neem dan eerst contact op met de reisorganisatie waar u uw vakantie heeft geboekt. Soms kunt u de vakantie in overleg met uw reisorganisatie kosteloos omboeken naar een andere bestemming. Heeft het calamiteitenfonds uw bestemming bestempeld als “dekkingsbeperking”? Dan kunt u uw reis zonder kosten annuleren bij uw reisorganisatie. Bestemmingen waarvoor een dekkingsbeperking geldt vindt u op www.calamiteitenfonds.nl. Wij raden u aan om altijd te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij het calamiteitenfonds. 

U bent niet dubbel verzekerd als u naast de zorgverzekering ook de extra dekking Geneeskundige kosten (reisverzekering) heeft afgesloten.

De extra dekking Geneeskundige kosten is kort gezegd een aanvulling op uw zorgverzekering. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten voor medisch noodzakelijke hulp in het buitenland tot het tarief dat u in Nederland zou betalen. De kosten voor medische hulp in bijvoorbeeld Zwitserland of Amerika liggen hoger. Het kan dus voorkomen dat u moet bijbetalen of dat u helemaal geen vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. Een voordeel is dat de kosten die onder het eigen risico van uw zorgverzekering vallen, met de extra dekking Geneeskundige kosten via de reisverzekering volledig zijn gedekt.

Ja, u kunt schade aan uw bagage via Mijn OHRA of via de OHRA App melden.