Schade aan uw auto door een storm?

Is er schade ontstaan als gevolg van een storm? Wij leggen u graag uit hoe u zo snel mogelijk hulp krijgt.

Melden van de schade

Wist u dat u een schade ook zelf online kunt melden? U hoeft dan géén Europees schadeformulier naar ons toe te sturen. Alleen het ingevulde online schadeformulier is voor ons voldoende.

U heeft hiervoor de volgende gegevens nodig:

  • kenteken van uw auto; 
  • uw OHRA-relatienummer; 
  • uw rekeningnummer. Dit heeft u nodig als u niet kiest voor reparatie via het netwerk van Schadegarant.

Na het melden van uw schade krijgt u binnen tien werkdagen bericht van ons.

Schade aan uw autoruit?
U kunt dan gelijk een afspraak maken met een van de geselecteerde bedrijven bij u in de buurt. Vergeet niet uw groene kaart mee te nemen naar de reparateur. U hoeft uw ruitschade dan niet meer bij OHRA te melden.

Stormschade aan uw auto, wat is gedekt?

Als u het onderdeel brand, storm en natuur heeft verzekerd bij uw OHRA Autoverzekering, dan biedt dit onderdeel bij storm dekking voor o.a.:

  • Vallende voorwerpen (bijvoorbeeld takken) die op uw auto terechtkomen.
  • Schade door het openwaaien van het portier tegen een ander voorwerp of tegen uw auto zelf.
  • Bij extreme windstoten komt het voor dat de auto zelf omwaait. Ook voor schade die hierdoor ontstaat, bent u verzekerd.

In de autoschadewijzer staan alle soorten schades vermeld. Ook kunt u de polisvoorwaarden nalezen.

Autoschade laten repareren

OHRA werkt samen met Schadegarant. Zij hebben een netwerk van gespecialiseerde dealers en reparatiebedrijven. Er zit altijd wel een reparateur bij u in de buurt

Dit zijn een paar voordelen van reparatie bij een schadehersteller van Schadegarant:

  • U kunt direct een afspraak maken met een reparateur bij u in de buurt nadat u de schade bij ons heeft gemeld.
  • U krijgt een gratis leenauto op de dagen dat uw auto wordt gerepareerd.
  • OHRA betaalt de kosten voor schadeherstel direct aan de reparateur als de schade onder de dekking van uw autoverzekering valt. U betaalt dan alleen uw eigen risico zelf aan de reparateur.

Reparatie bij andere garage

U kunt de schade ook laten reparen door een andere garage die u zelf uitkiest. In dat geval betaalt u de rekening eerst zelf. Daarna stuurt u de originele, gespecificeerde rekening van de reparatie naar ons toe.  Als het schadebedrag hoger is dan € 600,- verzoeken wij u contact met ons op te nemen om een afspraak voor expertise te maken.

Afhankelijk van uw gekozen autoverzekering kan dit van invloed zijn op uw eigen risico. Heeft u de Budget WA plus autoverzekering en u gaat naar andere garage? Dan geldt een verdubbeling van het gekozen eigen risico. Heeft u de WA plus autoverzekering zonder aanvullend pakket? Dan heeft u 500,- euro eigen risico extra bovenop het gekozen eigen risico.

Gevolgen voor uw no-claimkorting

Als de schade invloed heeft op uw no-claimkorting , dan krijgt u van ons binnen vijf werkdagen bericht. Wanneer de windsnelheid minimaal 14 meter per seconde is, dit komt neer op windkracht 7, dan heeft stormschade geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Schade aan uw woning door een storm?

Lees meer over het melden van schade aan uw woning en wat gedekt is. Wij leggen u graag uit hoe u zo snel mogelijk hulp krijgt.