We verrekenen de premie altijd eerlijk met je

Wijzig je iets in je verzekering? Of zeg je hem op? Dan kan het gebeuren dat we nog een keer de oude premie bij je afschrijven. Dat heeft te maken met de datum van je wijziging of opzegging. Geen zorgen, we verrekenen dat uiteraard weer met je. 

Een wijziging doorgegeven?

Als je iets verandert in je verzekering, verandert je premie vaak ook. Het bedrag gaat omhoog of omlaag. We hebben alleen wel wat tijd nodig om dat door te voeren.

Als je iets wijzigt op of voor de 20ste van de maand
Er is dan nog voldoende tijd om je wijziging te verwerken. Rond de eerste van de maand schrijven we de nieuwe premie af. Heb je te veel of te weinig betaald? Dan verrekenen we dat binnen 2 weken.

Als je iets wijzigt tussen de 21ste en het einde van de maand
We redden het dan niet om je wijziging al voor de volgende maand te verwerken. Daarom schrijven we nog eenmalig je oude premie af. Binnen 2 weken verrekenen we dat met je. Daarna schrijven we elke maand gewoon de juiste, nieuwe premie af.

Een voorbeeld
Stel, je hebt een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking en betaalt daar € 2,88 per maand voor. Je wilt de komende jaren niet meer op wintersport en daarom zeg je op 23 maart de wintersportdekking op. Je premie wordt dan voortaan € 2,11. Omdat je de wijziging na de 21ste hebt doorgegeven, schrijven we voor april nog de oude premie van € 2,88 af. In de loop van april verrekenen we dat en krijg je het verschil van € 0,77 weer van ons terug. 

Je verzekering opgezegd?

Soms kruisen je opzegging en betaling elkaar. Het kan dan gebeuren dat we je premie afschrijven, terwijl je al hebt opgezegd. Dat verrekenen we natuurlijk met je.

Als je opzegt op of voor de 20ste van de maand
Je verzekering stopt direct, maar je hebt al wel premie betaald voor de hele maand. Het bedrag dat je te veel hebt betaald krijg aan het begin van de volgende maand weer terug.

Als je opzegt tussen de 21ste en het einde van de maand
Je verzekering stopt direct, maar we schrijven in de volgende maand nog 1 keer je volledige premie af. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. Wel betalen we de premie binnen 2 weken netjes aan je terug. Plus het bedrag dat je te veel hebt betaald in de maand van opzeggen. Ga dus niet zelf bedragen terugboeken, want wij zorgen altijd voor de verrekening.