Betalen bij OHRA met uw IBAN rekeningnummer

Vanaf februari 2014 heeft u een IBAN (International Bank Account Number) rekeningnummer nodig voor betalingen van en naar OHRA. IBAN is het nieuwe rekeningnummer van 18 tekens. De Nederlandse IBAN bestaat uit uw oude rekeningnummer met daar voor de landcode NL, een controlegetal (2 cijfers), de 4-lettercode van uw bank en één of meer nullen.

Eén praktisch Europees betaalsysteem

Eén Europees betaalsysteem voor alle binnenlandse en grensoverschrijdende eurobetalingen is praktischer en goedkoper. Daarom zijn alle EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en Monaco begin 2014 overgestapt naar hetzelfde betaalmiddel en dezelfde manier van betalen.

Eenvoudig uw IBAN nummer vinden

Uw IBAN staat op uw bankpas, rekeningafschrift en vindt u als u inlogt in uw internetbankieren. Met uw oude rekeningnummer kunt u de IBAN-omnummertool gebruiken. U ziet dan meteen het juiste IBAN nummer.

Betalingen van en naar het buitenland

Bij betalingen van en naar buitenlandse rekeningen heeft u ook de BIC code nodig. Dit is de Bank Identifier Code. Elke bank heeft een eigen unieke code van 8 of 11 tekens. De BIC code van uw rekening vindt u op de site van de Betaalvereniging.

Het IBAN nummer van OHRA

OHRA heeft meerdere IBAN nummers. Let dus op dat u het juiste nummer gebruikt.

VerzekeringIBAN nummer
ZorgverzekeringNL47INGB0657501646
HuisdierenverzekeringNL98INGB0001075829
Overige verzekeringen (onder andere auto-, reis- en woonverzekeringen)NL98INGB0002712510

Vermeld bij betalingen altijd uw relatienummer en het soort verzekering waar u de betaling voor doet. Dan kunnen we snel en eenvoudig uw betaling verwerken in onze administratie.

Meer informatie over IBAN

Op de site OveropIBAN van de Nederlandse Bank vindt u meer algemene informatie over IBAN.