Uw autoverzekering

Bij OHRA regelt u alles rond uw autoverzekering direct online in Mijn OHRA. Bijvoorbeeld als u een nieuwe auto heeft, uw groene kaart nodig heeft, uw dekking wilt wijzigen of een schade wilt melden.

Veelgestelde vragen over de OHRA Autoverzekering

Via Mijn OHRA kunt u eenvoudig uw autoverzekering wijzigen. U logt in in Mijn OHRA en klikt bij uw autoverzekering op de button 'wijziging doorgeven'.

Uw zuivere schadevrije jaren staan op uw polisblad in Mijn OHRA. Op deze pagina staan ook uw no-claimkorting en no-claimtrede.

Binnen drie maanden nadat de verzekering ingaat, ontvangt u van ons de definitieve no-claimkorting.

Bij de aanvraag van de verzekering geeft u uw schadevrije jaren door. Daarna vragen we uw gegevens op bij de gezamenlijke database van alle verzekeraars die het aantal schadevrije jaren bijhoudt. Dit duurt maximaal drie maanden omdat de gegevens van andere verzekeraars niet altijd direct beschikbaar zijn. Als wij andere gegevens doorkrijgen, dan passen wij uw polis hierop aan per de ingangsdatum. U krijgt dan bericht van ons. Heeft u meer schadevrije jaren dan opgegeven? Dan krijgt u de teveel betaalde premie terug. Heeft u minder schadevrije jaren dan opgegeven? Dan ontvangt u een rekening van ons voor de extra premie.

Heeft u de laatste jaren in een leaseauto gereden en heeft u een leaseverklaring waaruit blijkt dat u schadevrij gereden heeft? Dan kunnen er schadevrije jaren overgenomen worden. Mailt u hiervoor een kopie van uw leaseverklaring en uw polisnummer naar schadedesk@ohra.nl.

Nee. U ontvangt uw polis, mededelingen over uw polis en de polisvoorwaarden in uw digitale polismap Mijn OHRA. In Mijn OHRA kunt u uw verzekering ook wijzigen of beëindigen. U ontvangt een e-mail als er nieuwe informatie over uw polis in Mijn OHRA staat.

De groene kaart ontvangt u in Mijn OHRA. Na het inloggen klikt u op uw verzekering en kiest u links voor de blauwe button ‘groene kaart’. U kunt de groene kaart vervolgens opslaan en uitprinten. Heeft u geen (kleuren)printer? Dan kunt u in Mijn OHRA ook aangeven dat u de groene kaart per post wilt ontvangen. De groene kaart wordt binnen 10 werkdagen bij u thuisbezorgd.

Bij OHRA stelt u heel eenvoudig een autoverzekering samen. U kiest voor een van onze voordelige basisdekkingen. Door wel of geen extra dekkingen af te sluiten, bepaalt u zélf wat u betaalt. Als u kiest voor een hoger eigen risico, dan betaalt u een lagere premie. Om het u makkelijk te maken, is er een duidelijk dekkingsoverzicht [PDF].

Uw OHRA Autoverzekering kunt u dagelijks opzeggen. Heeft u uw auto vervangen door een andere auto, dan kunt u in Mijn OHRA heel eenvoudig uw kenteken en eventueel de dekking wijzigen. U ziet dan direct uw nieuwe premie.

Als u uw auto bij OHRA heeft verzekerd en u koopt een andere auto, dan geeft u dit door als wijziging via Mijn OHRA. Zowel uw huidige als uw nieuwe auto is verzekerd op de dag dat u met uw huidige auto naar de garage rijdt om uw nieuwe auto op te halen. U hoeft dus niet opnieuw een autoverzekering aan te vragen. Uw huidige auto is vanaf de eerste dag na het inruilen niet meer verzekerd. U hoeft de verzekering voor uw huidige auto dus ook niet apart op te zeggen. U logt in in Mijn OHRA en klikt bij uw autoverzekering op de button 'wijziging doorgeven'.

Rijdt u naar de garage om uw nieuwe auto op te halen maar houdt u uw huidige auto nog even? Dan doet u voor uw nieuwe auto een nieuwe aanvraag en blijft de verzekering van uw huidige auto doorlopen. Deze zegt u dan zelf op als uw auto wordt verkocht. Bij de aanvraag van de nieuwe verzekering geeft u het aantal schadevrije jaren op die u heeft op uw huidige autoverzekering.

U heeft uw auto bij OHRA verzekerd op uw eigen naam en u wilt een tweede (of derde) auto verzekeren op uw eigen naam? Dan profiteert u van de voordelen die gelden voor uw eerste auto. Dit heet bij OHRA de gezinsautoregeling. U start een nieuwe aanvraag en geeft bij het berekenen van uw premie het aantal schadevrije jaren op van uw eerste auto.

Bij OHRA houden we de marktontwikkelingen scherp in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat u het juiste product met de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Een polis wordt niet standaard omgezet naar de meest actuele voorwaarden omdat een wijziging zowel een lagere als een hogere premie kan betekenen. U kunt in Mijn OHRA altijd uw actuele premie berekenen en uw autoverzekering wijzigen.

Geeft u een kentekenwijziging door of wijzigt u de regelmatige bestuurder, dan gaat u wel automatisch over.

De letters n.v.t. geven alleen aan dat er bij het Aanvullend Pakket geen sprake is van een verzekerd bedrag en no-claimkorting. Het Aanvullend Pakket zelf heeft u wel als extra dekking gekozen als dit op uw polisblad onder het kopje 'Uw extra dekkingen' staat.

Overige veelgestelde vragen

Geen antwoord gevonden op uw vraag?