Wat is verzekerd bij waterschade?

Waterschade is de meest voorkomende schade in woningen. Wat is verzekerd bij waterschade?

Wat is verzekerd?

In de meeste gevallen bent u via uw woonverzekeringen goed beschermd tegen schade door water. De spullen in uw woning zijn verzekerd met een inboedelverzekering en uw woning zelf is verzekerd met een opstalverzekering. Beide verzekeringen vergoeden een deel van de waterschade. U bent onder andere verzekerd voor schade door water bij:

  • regen, sneeuw, hagel of smeltwater wat uw woning binnen stroomt;
  • hevige neerslag;
  • water uit waterbedden en aquariums;
  • water dat binnendringt door verstopping van rioolputten- of buizen.

Huurt u een woning?

Als u een woning huurt, dan zijn de spullen in uw woning verzekerd als u een inboedelverzekering heeft afgesloten. Ontstaat er schade aan uw meubels of aan de apparatuur in de keuken door een lekkage? Dan kunt u dit melden via uw inboedelverzekering. U krijgt de kosten van reparatie en herstel dan vergoed. Is de woning beschadigd? Neem dan contact op de verhuurder. Deze kan schade aan de woning namelijk verhalen op zijn eigen opstalverzekering.

Bekijk de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van wat is verzekerd.

Welke hulp krijgt u?

Het afhandelen van schade is vaak een hoop geregel. U moet soms een loodgieter inschakelen om waterschade te herstellen. Met de service Direct Schade Herstel zorgt OHRA voor herstel na een schade. Schadeherstellers waarmee wij samenwerken zorgen voor een professioneel herstel van de schade.

Bekijk wat te doen bij waterschade.

Bekijk onze tips om waterschade te voorkomen.