Hoe is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Bij een verhuizing moet u aan veel dingen denken. Ook kan er tijdens een verhuizing gemakkelijk iets sneuvelen. Wat betekent dit voor uw verzekering? Gelukkig zijn uw spullen in de meeste gevallen gewoon verzekerd met uw inboedelverzekering.

Verzekerd in uw nieuwe én oude huis

Uw spullen zijn vaak niet binnen één dag verhuisd. U bent aan het klussen in uw nieuwe huis met uw gereedschap, terwijl veel spullen nog in uw oude huis staan. U vraagt zich af of al uw spullen wel verzekerd zijn. 

Als u verhuist heeft dat gevolgen voor uw verzekering. Geef daarom uw nieuwe adres binnen 30 dagen na de verhuisdatum aan ons door via Mijn OHRA. U bent dan direct verzekerd op uw nieuwe adres. Ook blijven uw spullen dan nog maximaal 90 dagen verzekerd op uw oude adres. Zonder dat dit iets extra’s kost.

Schade aan uw inboedel tijdens de verhuizing

Raken uw spullen beschadigd tijdens het vervoer naar uw nieuwe huis? Dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig vergoeden wij wel de schade als dit is veroorzaakt door een ongeluk of bij inbraak. 

Gebeurt er iets tijdens het in- of uitladen van uw inboedel? Bijvoorbeeld een verhuislift die niet goed werkt. Of als uw meubels vallen tijdens het ophijsen. Dan is dit bij ons ook verzekerd.

Tijdelijke opslag van uw inboedel

Soms moet u uw inboedel tijdelijk opslaan omdat u nog niet in uw nieuwe huis terecht kunt. Of uw spullen dan zijn verzekerd heeft te maken met waar u uw spullen opslaat. Heeft u uw inboedel opgeslagen bij een erkend verhuisbedrijf of een opslagplaats? Dan verzekeren wij uw inboedel maximaal twaalf maanden, vanaf het moment dat de inboedel opgeslagen is.

De opslagplaats moet wel voorzien zijn van preventieve voorzieningen. Dit is onder andere een gecontroleerde toegang met een toegangspas. En maatregelen tegen inbraak, water- of brandschade.

Meer uitleg over hoe u uw adres wijzigt? Bekijk dan onze instructievideo.